To «αντίο» του Γιώργου Παπανδρέου στον Αντώνη Βγόντζα - iefimerida.gr

To «αντίο» του Γιώργου Παπανδρέου στον Αντώνη Βγόντζα

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη ομιλία του / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του «αντίο», σε προσωπικό τόνο, προς τον δικηγόρο Αντώνη Βγόντζα, που έφυγε από τη ζωή, είπε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Παπανδρέου έγραψε:

«Ένας καλός φίλος και σύντροφος, ένας σπουδαίος επιστήμονας και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αντώνη, καλό σου ταξίδι.»

Ένας καλός φίλος και σύντροφος, ένας σπουδαίος επιστήμονας και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αντώνη, καλό σου ταξίδι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Βγόντζας κατά τη διάρκεια της χούντας υπερασπίστηκε ως νέος δικηγόρος φοιτητές και νεολαίους ενώπιον στρατιωτικών και πολιτικών δικαστηρίων.

Το όνομά του έγινε ακόμη πιο γνωστή την περίοδο 1991 – 1992 όταν συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την εκδίκαση του σκανδάλου Κοσκωτά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Για αυτή τη δίκη έγραψε και το έβδομο -και τελευταίο- βιβλίο του με τον τίτλο «Η Δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ