Πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα: Μια 19χρονη πουλάει αγγλικά ονόματα για μωρά σε Κινέζους και έχει βγάλει ήδη 350.000 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα: Μια 19χρονη πουλάει αγγλικά ονόματα για μωρά σε Κινέζους και έχει βγάλει ήδη 350.000 ευρώ [εικόνες]

Η 19χρονη Μπου Τζέσαπ με την πανέξυπνη ιδέα. Φωτογραφία: beaujessup.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 19χρονη επιχειρηματίας έχει κάνει μια ολόκληρη περιουσία βοηθώντας Κινέζους γονείς να δώσουν ένα αγγλικό όνομα στο παιδί τους και λέει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα 350.000 ευρώ που έχει βγάλει για να πληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου της.

Η 19χρονη Μπου Τζέσαπ, κόρη της ηθοποιού Λίζα Μάξγουελ, από το Εντζ της Αγγλίας έχει ονομάσει περισσότερα από 677.000 μωρά μέχρι στιγμής ενώ σπουδάζει κοινωνική ανθρωπολογία στο School of Economics του Λονδίνου.

Την εταιρεία της, με το όνομα SpecialName.cn, την ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 16 ετών και είναι τόσο επιτυχημένη που έχει μιλήσει ακόμη και σε TEDx για αυτήν.

Μιλώντας στο News.au είπε: «Οι γονείς μου είναι πραγματικά πολύ περήφανοι για μένα, αλλά πιθανώς γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσουν για τα δίδακτρά μου».

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Μπου την οδήγησε σε μια περιουσία που φτάνει τα 360.000 ευρώ μέχρι στιγμής

Η Μπου δημιούργησε την εταιρεία της όταν πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στην Κίνα με τον πατέρα της. Μία από τους συνεργάτες του, η κυρία Γουάνγκ, ζήτησε βοήθεια για να ονομάσει την τρίχρονη κόρη της, και όταν η Μπου της πρότεινε το Ελίζα, από την Ελίζα Ντουλίτλ, η γυναίκα ενθουσιάστηκε.

Όλα τα μωρά στην Κίνα έχουν ένα παραδοσιακό κινέζικο όνομα στην γέννησή τους, το οποίο αναγράφεται με κινεζικούς χαρακτήρες και χρησιμοποιείται σε όλα τα κυβερνητικά έγγραφα.

Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση για τν υιοθέτηση ενός αγγλικού ονόματος το οποίο μπορεί να διαβαστεί και να εκτυπωθεί στα αγγλικά.

Η Μπου λέει όμως πως απογοητεύτηκε όταν άκουσε κάποια ονόματα, όπως το Ποπ κορν και το Γκάνταλφ.

Η 19χρονη ανέφερε για την εποχή εκείνη: «Όταν πήγα στην Κίνα, μου ζήτησαν να δώσω ονόματα στα μωρά των φίλων των γονιών μου. Μου εξήγησαν πως ένα αγγλικό όνομα είναι ζωτικής σημασίας γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κινεζικό όνομα π.χ. σε ένα mail ή σε μια αίτηση για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αγγλικό όνομα του παιδιού παραμένει για πάντα. Αλλά είχα ακούσει και πολλά παραδείγματα όπου οι άνθρωποι είχαν επιλέξει πολιτιστικά ανάρμοστα αγγλικά ονόματα που είχαν ακούσει σε ταινίες ή είχαν δει στο διαδίκτυο. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι υπήρχε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Κινέζους να το κάνουν σωστά».

Η Μπου σκέφτηκε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα δίνει στους Κινέζους γονείς την ευκαρία να βρουν το κατάλληλο αγγλικό όνομα για το παιδί τους

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η Μπου ίδρυσε το SpecialName για να προτείνει πολιτιστικά κατάλληλα αγγλικά ονόματα σε υποψήφιους γονείς βάσει των δικών τους ιδανικών και των φιλοδοξιών για το παιδί τους.

Η ιστοσελίδα της καλεί τους γονείς να επιλέξουν από μια λίστα με 12 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας, συμπεριλαμβανομένων την ευαισθησία, την ειλικρίνεια και την αυτοπεποίθηση, για να περιγράψουν με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες τους για το μωρό τους.

Στην συνέχεια, η ιστοσελίδα αναλύει τις επιλογές και προτείνει έναν κατάλογο από τρία πολιτιστικά κατάλληλα ονόματα.

Η λίστα παρουσιάζεται μαζί με την σημασία του κάθε ονόματος και ένα διάσημο ομώνυμο, όπως Γκρέις Κέλι ή Κάθριν Μίντλετον.

Μερικά μωρά από την Κίνα που έχουν λάβει και ένα αγγλικό όνομα, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της

Στην συνέχεια, η ιστοσελίδα μοιράζεται την λίστα των προτεινόμενων ονομάτων με τους φίλους και την οικογένεια μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων We-Chat, της αντίστοιχης κινέζικης WhatsApp, με πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες – ζητώντας βοήθεια στην τελική επιλογή.

Η υπηρεσία αυτή κοστίζει περίπου 70 λεπτά του ευρώ για τα τρία ονόματα και γίνεται μέσα σε τρία περίπου λεπτά.

Μέχρι στιγμής, η ιστοσελίδα της έχει βγάλει 360.000 ευρώ από την ονομασία μωρών, σύμφωνα με το CNBC.

Μόλις γίνει η επιλογή, οι χρήστες λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό ονοματοδοσίας για να το κρατήσουν. Οι γονείς ενθαρρύνονται επίσης να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία του μωρού τους στην ιστοσελίδα.

Η Μπου εξήγησε επίσης πως είναι περήφανη που παίζει έναν μικρό έστω, ρόλο σε τόσες πολλές ευτυχείς περιστάσεις. «Υπάρχουν μωρά που γεννιούνται καθημερινά και όλα χρειάζονται ένα ξεχωριστό όνομα. Μου αρέσει η ιδέα της παροχής μιας υπηρεσίας που ενισχύει μια τέτοια ευτυχισμένη στιγμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ