Παρασκήνιο από Νίκο Καραμούζη: Ο Αντώνης Σαμαράς μου πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών το 2012 - iefimerida.gr

Παρασκήνιο από Νίκο Καραμούζη: Ο Αντώνης Σαμαράς μου πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών το 2012

Ο πρώην ισχυρός ανήρ της Eurobank Νίκος Καραμούζης- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιβλίο ετοιμάζεται να εκδώσει ο μέχρι χθές επικεφαλής της Eurobank και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης. Βιβλίο στο οποίο θα περιλαμβάνονται κυρίως δημοσιευμένα άρθρα του, αλλά ο πρόλογος θα έχει μπόλικο πολιτικό παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα θα αναφέρεται σε πρόσωπα και γεγονότα της κρίσης της τελευταίας 10ετίας, και μεταξύ αυτών θα αποκαλύπτει και την πρόταση που του έγινε από τον Αντώνη Σαμαρα να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, και μεταφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Νίκος Καραμούζης αρνήθηκε λέγοντάς του: «Δεν μπορώ να μένω στα βόρεια προάστια, τα παιδιά μου να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και να εφαρμόσω πρόγραμμα λιτότητας κόβοντας μισθούς και συντάξεις».

Ο Νίκος Καραμούζης, τραπεζίτης με αριστερές καταβολές- ήταν μέλος της οργάνωσης του Ρήγα Φεραίου, της νεολαίας του ΚΚΕεσ.- και λαϊκή καταγωγή- μεγάλωσε στα Σεπόλια- αποκαλύπτει και μια ιστορία από τα χρόνια που εργαζόταν στην ΤτΕ. Είναι 1990 και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει διορίσει υποδιοικητή τον Αντωνιαδάκη. Από τα πρώτα πράγματα που έκανε μόλις ανέλαβε ήταν να καλέσει τον Καραμούζη στο γραφείο του και του ζήτησε: «Θα βγεις και θα πεις πως δεν είσαι ΠΑΣΟΚ και σοσιαλιστής. Αλλιώς θα σε λιώσω». «Του απάντησα», θυμάται ο Ν. Καραμούζης, «ότι αυτά είναι αθλιότητες. Κάνε ό,τι θέλεις».

Λίγες μέρες αργότερα ο Αντωνιαδάκης παρέπεμψε τον Καραμούζη στο πειθαρχικό συμβούλιο «ζητώντας την απόλυσή μου επειδή συμμετείχε σε απεργία που είχε γίνει και εξ αυτού του λόγου ζημίωσα την ΤτΕ με αρκετά εκατομμύρια, καθώς ήμουν διευθυντής συναλλάγματος. «Τελικά γλίτωσα την απόλυση με ψήφους 6-5, οι κ.κ. Γ. Προβόπουλος και Δ. Χαλικιάς ψήφισαν υπέρ μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ