Η κακοκαιρία πλήττει ξανά τα Χανιά -Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η κακοκαιρία πλήττει ξανά τα Χανιά -Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία [εικόνες & βίντεο]

πλημμύρες στην πόλη των Χανίων/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός - Πρασές - Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό - Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές - Λάκκοι - Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο - Λύκειο του Αλικιανού.

«Φούσκωσε» ο Κερίτης και παρέσυρε τον αυτοσχέδιο δρόμο

Λίγες μέρες μόνο κράτησε ο αυτοσχέδιος δρόμος που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι της περιοχής στον Κερίτη στα Χανιά, μετά την πτώση της ιστορικής γέφυρας. καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον παρέσυραν.

Δέντρο έπεσε πάνω σε ΙΧ –Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Ένα δέντρο κόπηκε στην μέση από τους δυνατούς ανέμους που σαρώνουν τα Χανιά. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο σημείο, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, προκειμένου να προβεί στην κοπή του δένδρου.

Παράλληλα, οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε όλη την Κρήτη έχουν ήδη ξεκινήσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία πλήττει ξανά τα Χανιά  -Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Η κακοκαιρία πλήττει ξανά τα Χανιά  -Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ