Απειλούν με αποχή από τις εκλογές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι - iefimerida.gr

Απειλούν με αποχή από τις εκλογές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

δικαστικοί αντιπρόσωποι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φορολόγηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τρεις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, με τους τελευταίους να απειλούν πως δεν θα δεχθούν το διορισμό τους.

Μάλιστα υπό το φόβο να μην παρουσιαστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε εγκύκλιο στους εφόρους και εισαγγελείς να μην δέχονται την επιστροφή των διορισμών.

ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, υπογραμμίζει στην εγκύκλιό του ότι «παρατηρείται το φαινόμενο δικαστικοί αντιπρόσωποι εμφανιζόμενοι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών να εκδηλώνουν πρόθεση αποποιήσεως του διορισμού τους διά της επιστροφής του εγγράφου διορισμού τους μετά την παραλαβή του».

Προσθέτει μάλιστα «οι εισαγγελείς Πρωτοδικών δεν πρέπει να δέχονται επιστροφές διοριστηρίων αλλά αντιθέτως οφείλουν να υποδεικνύουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους τις ως άνω υποχρεώσεις τους, υπενθυμίζοντας σε αυτούς τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, που υπέχουν στην περίπτωση που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τονίζοντας την αντιφατικότητα της νομοθεσίας στο ζήτημα της φορολόγησης της εκλογικής αποζημίωσης.

Πάντως, προσθέτει ο κ. Αδαμόπουλος, εάν τελικά αποφασιστεί από την κυβέρνηση η φορολόγηση της εκλογικής αποζημίωσης, τότε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει από το ακαθάριστο ποσό να αφαιρέσουν τις δαπάνες τους (διατροφή, ξενοδοχεία κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζεται ότι η εκλογική αποζημίωση υπόκειται σε νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Ταυτόχρονα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων Ευστάθιος Βεργώνης στην από 2 Μαΐου 2012 διάταξή του επισημαίνει ότι η εκλογική αποζημίωση απαλλάσσεται από οποιοδήποτε φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ