Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την Τετραμερή Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας - iefimerida.gr

Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την Τετραμερή Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας

Ο Αλέξης Τσίπρας στις εργασίες της συνόδου συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας -Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει, σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί θα έχει διμερή συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του Βιόριτσα Νταντσίλα, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει στην 7η Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, στη ρουμανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννης Μπράχος καθώς και ο γ.γ. του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα που άπτονται της ανάπτυξης και της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στις διμερείς οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις και στους τομείς των μεταφορών, της ψηφιακής πολιτικής και της διασυνδεσιμότητας.

Δεδομένου, δε, ότι η Ρουμανία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τα ζητήματα της διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, της μετανάστευσης και του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ρουμανίας καταγράφονται ιδιαίτερα σημαντικές, με το διμερές εμπόριο να ανέρχεται στο 1,940 δισ. ευρώ το 2018 και να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Μάλιστα, η Ρουμανία είναι ένας από τους πλέον βασικούς προορισμούς ελληνικών ξένων επενδύσεων και η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως την περίοδο 2015-2017, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό Ρουμάνων τουριστών στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ρουμανική πρωτεύουσα έχει ως εξής:

10:40 Διμερής συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα
11:05 Συμμετοχή σε Διακυβερνητικές Διαβουλεύσεις Ελλάδας - Ρουμανίας
12:05 Δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου
12:40 Γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Βουλής της Ρουμανίας, Λίβιου Ντραγκνέα
17:15 Εργασίες Τετραμερούς Συνόδου
18:20 Κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου
20:00 Επίσημο δείπνο με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας

Πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ