Μήνυση Κρητικών κτηνοτρόφων στην εφημερίδα "Sunday Telegraph" - iefimerida.gr

Μήνυση Κρητικών κτηνοτρόφων στην εφημερίδα "Sunday Telegraph"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε κτηνοτρόφοι από την Κρήτη βρέθηκαν χωρίς να το ξέρουν "πρωταγωνιστές" ενός άκρως δυσφημιστικού ρεπορτάζ της "Sunday Telegraph" που έφερε τον τίτλο: "Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών".

Στο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι πέντε Κρητικοί εμφανίζονται σε φωτογραφία να κάθονται στα σκαλοπάτια του Ηρώου των Ζωνιανών. Όμως οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με την περιοχή των Ζωνιανών αλλά απλώς βρέθηκαν εκεί καλεσμένοι σε ένα γάμο. Μάλιστα, επειδή φορούν μαύρα ρούχα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει: "Οι άνδρες φορούν μαύρα πουκάμισα, σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο".

Οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα τους, συνδέοντάς τους με τη "μαφία" των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε. Σε βάρος των μηνυόμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς", θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι πέντε κτηνοτρόφοι είναι οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, ο ένας απεβίωσε λίγο καιρό μετά την υποβολή της μηνύσεως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ