Νεοναζί σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε - iefimerida.gr

Νεοναζί σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε

Νεοναζί σκότωσε τέσσερα άτομα και αυτοκτόνησε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας πυροβόλησε, έπειτα από καυγά, τη φίλη του, την κόρη της, τον σύντροφο της κόρης και το παιδάκι τους! Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο πάνω του και έδωσε τέλος στη ζωή του...

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Τζέισον Τοντ «Τζέι Τι» Ρέντι, γνωστός νεοναζί με δράση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, είναι ο μοναδικός δράστης της σφαγής στα προάστια του Φοίνιξ στην Αριζόνα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα θύματα είναι η Λάιζα Λιν Μεντέρος, 47 ετών -η σύντροφος του Ρέντι κατά τους μάρτυρες- η κόρη της Άμπερ Νιβ Μεντέρος, 23 ετών, ο φίλος της Τζιμ Φράνκλιν Χάιοτ, 24 ετών και η Λίλι Λιν Μεντέρος, 15 μηνών. Το κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό αλλά ήταν τόσο βαριά τραυματισμένο που ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

O αρχιφύλακας της αστυνομίας του Γκίλμπερτ, Μπιλ Μπαλάφας, αποκάλυψε επίσης ότι στο σπίτι βρισκόταν και μια άλλη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα αλλά είναι η μοναδική μάρτυρας της υπόθεσης. Εκείνη άκουσε το ζευγάρι να διαπληκτίζεται από το πίσω υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και μέχρι να πάει στο σημείο που βρισκόταν η παρέα αντίκρισε μονάχα πτώματα.

Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν δύο περίστροφα και ένα κυνηγετικό όπλο ενώ οι αρχές παραδέχτηκαν ότι οι έρευνες έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση. Η είσοδος στο σπίτι είχε απαγορευτεί επειδή στα δωμάτια εντοπίστηκαν δύο βαρέλια γεμάτα με ένα άγνωστο υγρό. Στην έρευνα κλήθηκαν να συμμετάσχουν το FBI αλλά και η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα καθώς βρέθηκαν πυρομαχικά του στρατού και πολεμοφόδια.

Στις αρχές του χρόνου ο Ρέντι είχε συστήσει μια επιτροπή για να διερευνήσει αν θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του σερίφη της κομητείας Πινάλ της Αριζόνας. Σε μια σελίδα στο Facebook που τιτλοφορείται «Ο Τζέι Τι Ρέντι για Σερίφης» δημοσιεύτηκε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι «μια ομάδα δολοφόνων των καρτέλ σκότωσε τον Ρέντι και πολλούς φίλους του».

Μια άλλη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η Southern Poverty Law Center, υποστηρίζει ότι ο Ρέντι είχε συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις νεοναζιστών στη Νεμπράσκα και το Φοίνιξ και ότι ήταν υπέρμαχος της χρήσης ένοπλης βίας για να σταματήσει η εισροή παράνομων μεταναστών από το Μεξικό.

Ο 39χρονος Ρέντι είχε πράγματι ιδρύσει την παραστρατιωτική οργάνωση «Φύλακες των Αμερικάνικων Συνόρων» στην Αριζόνα. Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης έγραφε: «Αυτήν ακριβώς την ώρα δεχόμαστε επίθεση, όχι όμως (ακόμα) από στρατεύματα που έχουν εισβάλει ή από τον κομμουνιστικό κίνδυνο (...) Αναρωτιέστε τι ή ποιος είναι; Ρίξτε μια ματιά στη γειτονιά και στο σχολείο σας. Δείτε τη βία στην τηλεόραση. Δείτε τα σύνορα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ