Συνεχίζεται η συνδικαλιστική κόντρα -Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η συνδικαλιστική κόντρα -Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ [εικόνες]

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Κλιμακώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του μεγαλύτερου συνδικαλιστικό φορέα της χώρας μεταξύ της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ με αφορμή την αντίθεση του δεύτερου στην πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας την οποία καταγγέλλει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας καθώς και για νοθεία στις διαδικασίες τοπικών εκλογών.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ απαντά ότι το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για διορισμένη διοίκηση καθώς και για επιβολή των όρων του.

Από τις 18:30 το απόγευμα, περίπου 3.000 μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ με αποτέλεσμα αυτά να παραμείνουν σήμερα κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια που στιγμάτισαν το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα στις 14 Μαρτίου και τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση των εργασιών του.

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλλει με το 'έτσι θέλω' τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα».

Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, αντιθέτως, σημειώνουν ότι το ΠΑΜΕ ζητά από το προεδρείο να παραδώσει τα κλειδιά της Συνομοσπονδίας. «Κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων της ΓΣΕΕ, οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα της Καλαμάτας, με τις συνεχιζόμενες ύβρεις και βιαιοπραγίες -ακόμα και εις βάρος συναδέλφων τους- αποφασίστηκε τα γραφεία της Συνομοσπονδίας να παραμείνουν κλειστά από νωρίς το πρωί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να ορίσει τον τόπο διεξαγωγής του «fast track» συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η διεξαγωγή του η Συνομοσπονδία θα οδηγηθεί σε διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, κάτι που έχει συμβεί μόνο σε δυο περιπτώσεις στο παρελθόν, το 1981 και το 1985.

Αυτήν την ώρα η οδός Πατησίων στο ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή.

Με πανό και σημαίες στα χέρια
Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»
Μέλη του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση κατά της ΓΣΕΕ
Περίπου 3.000 μέλη του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΣΕΕ ΠΑΜΕ συγκέντρωση Συνέδριο ΓΣΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ