Δραγασάκης: Κάναμε ασυγχώρητα λάθη, αλλά ο κόσμος θα μας ξαναψηφίσει -Η ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Κάναμε ασυγχώρητα λάθη, αλλά ο κόσμος θα μας ξαναψηφίσει -Η ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης / Φωτογραφία: Intimenews/Γιάννης Λιάκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα της Βουλής επανέλαβε για ακόμη μια φορά την άποψη ότι η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία είναι προϊόν συμβιβασμού και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν καταλαβαίνω κάποιους που μιλούν υποτιμητικά για τον συμβιβασμό, υπάρχουν θέματα που χρειάζεται συγκερασμός σε απόψεις και θέσεις».

Ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μελλοντικές βελτιώσεις στην ρύθμιση εφόσον αυτή αρχίσει να λειτουργεί και παρουσιαστούν προβλήματα που μπορούν να λυθούν.
«Προβλέπει η ρύθμιση όριο 130.000. Αν έχω 131.000 θα εξαιρεθώ; Φυσικά, αλλά δεν μπορώ να βρω ένα χιλιάρικο για να πληρώσω για να είμαι στο όριο των 130.000;

Τι θα γίνει θα εξαρτηθεί στην πράξη πως θα είναι τα πράγματα όταν αρχίζει να εφαρμόζεται απο τις τράπεζες και τους δανειολήπτες. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τα θέματα που μπορούν να αναδειχθούν. Θα το ψηφίσουμε θα το δούμε στην πράξη πως λειτουργεί και μπορούμε να επανέλθουμε».

Το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Δραγασάκης το έβαλε πολύ ψηλά στην ατζέντα αντιμετώπιση από την κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει λύση καθώς είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο δείκτη κόκκινων δανείων στην Ευρώπη.

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν μας επιτρέπουν αυτό να το αφήσουμε ελεύθερο γιατί έχουμε τον υψηλότερο δείκτη κόκκινων δανείων στην Ευρώπη ,είμαστε πάνω από το 40% και εφόσον θέλουμε να συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διαδικασίες πρέπει να μειώσουμε πιο γρήγορα από ότι θα θέλαμε τα κόκκινα δάνεια.
Τα κόκκινα δάνεια είναι βαρίδι στην οικονομία. Αν βοηθήσουμε δεν όλοι να λυθεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων τότε αυτό θα είναι ανάχωμα και εμπόδιο στην συνολική ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί που δεν έχουν κόκκινα δάνεια»

Ο κ.Δραγασακης παραδέχθηκε ότι πρακτικές που προκαλούνται από την πλατφόρμα Airbnb οδηγούν σε στεγαστικό πρόβλημα στη χώρα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Το στεγαστικό πρόβλημα θα οξυνθεί στη χώρα λόγω των τάσεων Airbnb και άλλων και πρέπει να θεωρούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε στεγαστικό πρόβλημα.
Το επίδομα ενοικίου πρέπει να το δούμε όχι ως μια πρόσκαιρη παροχή αλλά ως μία πλευρά κοινωνικής πολιτικής. Χρειάζεται και ο τρίτος πυλώνας παραγωγής στέγης και κατοικίας.
Μπορούμε να δούμε προγράμματα που θα δίνουν λύση στο πρόβλημα και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη.»

Σχολιάζοντας τον νόμο Κατσέλη ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι μπορεί να βοήθησε κόσμο να μη χάσει το σπίτι του ωστόσο τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να υπάρχουν.

«Ο επιδιωκόμενος σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τον δανειολήπτη να ξεμπερδέψει με το δάνειο του και άρα να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια. Ο νόμος Κατσέλη βοήθησε ένα κόσμο να μην χάσει το σπίτι του αλλά τα κόκκινα δάνεια μεταφέρθηκαν από τις τράπεζες στα δικαστήρια. 140.000 υποθέσεις είναι εκκρεμείς. Αυτό θέλουμε να προχωρήσουμε.
Θέλουμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία να μειωθεί η δόση να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει»

Λίγο πριν κατέβει από το βήμα ο κ.Δραγασάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και απαντώντας στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Δήμα που ανέφερε στην ομιλία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση το 2015 από ατύχημα τόνισε: «Ο κόσμος θα μας ψηφίσει ξανά όχι επειδή είμαστε αλάθητοι, γιατί κάνουμε λάθη και ορισμένες φορές ασυγχώρητα λάθη. Αλλά αν υπάρχει μια ελπίδα για τον κόσμο η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν εμείς δεν λύσουμε τα προβλήματα θα χειροτερέψουν με οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ