Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» στον χώρο της Κεντροδεξιάς - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» στον χώρο της Κεντροδεξιάς

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δίλημμα των ευρωεκλογών, με σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κεντροδεξιά στελέχη που με τις κινήσεις τους «έχουν στόχο να πλήξουν τη ΝΔ», εμπεριείχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά», χαρακτήρισε τις εκλογές της 26ης Μαΐου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ως εδώ, αξίζουμε καλύτερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και το μήνυμα στη ΝΔ θα είναι «προχωρήστε μπροστά, μαζί μπορούμε», τόνισε.

Έθεσε ως στόχο για τις ευρωεκλογές μια καθαρή, ευρεία και μεγάλη νίκη. «Καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο το δυνατόν περισσότερες σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι τρεις μεγάλοι δήμοι σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ. Τσίπρα να συρθεί σε βουλευτικές εκλογές αν δεν τις έχει προκηρύξει μέχρι τότε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή από την κάλπη, για χαλαρή ψήφο ή για χαμένη ψήφο «σε πολιτικά πυροτεχνήματα της συγκυρίας». Ταυτόχρονα απευθύνθηκε σε οπαδούς άλλων κομμάτων «και στους πολίτες που πίστεψαν στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν», σημειώνοντας ότι «ο λαϊκισμός πρέπει να βρει κοινή και ριζική απάντηση. Τώρα. Και η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις».

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Όρμπαν του Νότου με συνεχείς παρεμβάσεις στους και τη δικαιοσύνη που παραμένει αμετανόητος λαϊκιστής. Αυτά που δεν δεχόμαστε στην Ουγγαρία, τόνισε, σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα.

Όπως είπε το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει το δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση κουρελού που βασίζεται σε «μισθωμένους βουλευτές». «Τα ψέματα τελειώνουν και στις 26 Μαΐου θα το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, ότι στη χώρα μας συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα έκανε λόγο για ανευθυνότητα και υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να μας καλεί «να μην είμαστε μονοφαγάδες». Και είναι ασύλληπτο όταν κάποιοι στην Άγκυρα προβάλλουν ανυπόστατες διεκδικήσεις, Έλληνας υπουργός να τους αναγνωρίζει ενεργειακά δικαιώματα. Πρόκειται για επιπόλαιες ενέργειες που είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και που εγγράφουν αρνητικά προηγούμενα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε την αποδόμηση της κριτικής που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στη ΝΔ και τον ίδιο και τα όσα αναμένεται να ακουστούν στο δρόμο προς τις κάλπες. «Θα μας πει ακροδεξιούς πηγαίνοντας στις εκλογές. Και θα το πει ποιος; Αυτός που κυβέρνησε 4 χρόνια με τον Καμμένο και έριξε την κυβέρνηση το 2014 μαζί με τη Χρυσή Αυγή και δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη δίκη εδώ και 4 χρόνια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Όσον αφορά την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που εκπροσωπεί την ελίτ είπε «Εγώ είμαι με την ελιτ και τη διαπλοκή και προτείνω για την Ευρωβουλή έναν άνθρωπο όπως ο Στέλιος Κυμπορόπουλος και όχι ο κ. Τσίπρας που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη. Λένε ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη δεν το είπα σωστά. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στρέφοντας τα βέλη του στην υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη δημιουργία κόμματος από το Σάββα Τσιτουρίδη και τις κινήσεις άλλων κεντροδεξιών στελεχών, χωρίς να τους κατονομάσει. «Είδαμε κάποιους που δεν θα υπήρχαν χωρίς τη ΝΔ, που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, με την χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΡΤ, να αναλαμβάνουν την εκτέλεση μιας αποστολής που στρέφεται κατά της ΝΔ. Είναι ντροπή. Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα κάποιοι φαντάστηκαν μια φιλοσυριζαΐκη αντιπολίτευση που θα έβαζε και πλάτη που και που. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Με στήριξη σε γραφικά μορφώματα ματαιοπονούν αυτοί που τα σχεδιάζουν στα υπόγεια του Μαξίμου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε αυτές τις κινήσεις «πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» οι οποίες ταιριάζουν σε πολιτικές παρακράτους, στις οποίες επιμένει ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ