ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία για τα ατυχήματα σε πλοία - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία για τα ατυχήματα σε πλοία

Εμπορικό πλοίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε οκτώ ανήλθαν τα ναυτικά ατυχήματα που συνέβησαν πέρυσι σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω, συνολικής χωρητικότητας 46.453 κόρων, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα ατυχήματα αυτά αναλογούν στο 0,43% της συνολικής δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου και στο 0,11% της ολικής χωρητικότητας. Από τα οκτώ πλοία, τα περισσότερα ήταν επιβατηγά (37,5%) και φορτηγά (37,5%).
Τα περισσότερα ατυχήματα (2 πλοία) προκλήθηκαν λόγω πυρκαγιάς ή έκρηξης, πρόσκρουσης (2 πλοία) και βλάβης της μηχανής (2 πλοία), ενώ σε ένα πλοίο λόγω προσάραξης και σε ένα πλοίο για άλλους λόγους.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αριθμός των ατόμων που έπαθε ατύχημα σε πλοία ή θαλάσσιες περιοχές ευθύνης λιμενικών αρχών ανήλθε σε 254 άτομα και αυξήθηκε 3,3% σε σχέση με το 2017.
Από αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό (76,8%) αφορούσε σε θανατηφόρο ατύχημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ