Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε κτίριο 19 ορόφων -Δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε κτίριο 19 ορόφων -Δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες]

μεγάλη πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπαγκλαντές/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε έναν πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου δέκα τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να πηδήξουν για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ενώ πολλοί έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

"Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπανγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες", διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να πηδήξουν για να γλιτώσουν από τη φωτιά

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτιρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου "FR Tower".

Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε κτίριο 19 ορόφων -Δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε κτίριο 19 ορόφων -Δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε κτίριο 19 ορόφων -Δεκάδες εγκλωβισμένοι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ