Το 50% της Smart στην κινεζική Geely -Τι περιλαμβάνει η συμφωνία - iefimerida.gr

Το 50% της Smart στην κινεζική Geely -Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Το εντυπωσιακό smart
Κώστας Φούζας

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Geely αποκτά το 50% των μετοχών της smart από τη Daimler.

Η παραγωγή των αυτοκινήτων θα «μετακομίσει» στην Κίνα και το πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή και ενός νέου μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου (από το 2022 όλη η γκάμα της φίρμας θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες, η Mercedes θα συνεχίσει να ασχολείται με το design των smart, ενώ η Geely θα επιμελείται τα μηχανικά μέρη. Μέχρι το 2022, τη χρονιά που θα ξεκινήσει η συνεργασία, τα αυτοκίνητα της smart θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στις γραμμές παραγωγής της Γαλλίας και της Σλοβενίας. Eιδικά για το εργοστάσιο του Hambach (Γαλλία), η Daimler σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αξιοποιηθεί για ένα μελλοντικό compact ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes, κάτω από το brand EQ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο deal θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Tέλος, να θυμίσουμε πως η κινέζικη Geely, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Volvo & Lotus, απέκτησε πέρυσι μερίδιο 10% των μετοχών της Daimler έναντι του ποσού των 9 δισ. δολαρίων και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του γερμανικού ομίλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ smart Geely
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ