Λαβύρινθος από στέγες -Ενα μουσείο 52.000 τ.μ. στο Κατάρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Λαβύρινθος από στέγες -Ενα μουσείο 52.000 τ.μ. στο Κατάρ [εικόνες]

Εθνικο Μουσείο Κατάρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ που εγκαινιάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια, θα είναι ανοικτό σε όλους, δήλωσε η πρόεδρος των μουσείων του εμιράτου, βεβαιώνοντας ότι ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της δεν επηρέασε την επίτευξη του σχεδίου.

«Το Κατάρ έγινε πολύ πιο ισχυρό από τον Ιούνιο του 2017. Οι πολίτες προάσπισαν την αξιοπρέπειά τους και την αλήθεια με συνέπεια την ενίσχυση της χώρας», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Το κόστος του Μουσείου εκτιμάται στα 434 εκατομμύρια δολάρια, φωτογραφία: NATIONAL MUSEUM OF QATAR

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το κτίριο των 52.000 τ.μ. εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής στην οποία παρέστησαν ο σεΐχης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-'Αχμαντ αλ-Τζαμπέρ αλ-Σαμπάχ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, διασημότητες όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Βικτόρια Μπέκαμ, ο προπονητής ποδοσφαίρου Χοσέ Μουρίνιο.

Δείτε βίντεο από τα λαμπερά εγκαίνια:

H είσοδος στα εγκαίνια ήταν μόνο με προσκλήσεις.

Οι στεγες μκπαίνουν η μία μέσα στην άλλη σε διαφορετικά επίπεδα

Το μουσείο, του οποίου το κόστος εκτιμάται στα 434 εκατομμύρια δολάρια, επρόκειτο αρχικά να εγκαινιαστεί το 2016, δηλαδή έναν χρόνο πριν οι πρώην σύμμαχοι της Ντόχας, συγκεκριμένα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, της επιβάλλουν οικονομικό και διπλωματικό αποκλεισμό.

Οι τελευταίοι κατηγορούν το Κατάρ ότι δεν πήρε αρκετές αποστάσεις από το Ιράν, σιιτική περιφερειακή δύναμη και αντίπαλη της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας, και ότι στηρίζει ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, κάτι που η Ντόχα αρνείται.

Τα εγκαίνια ήταν μόνο για VIP
Μεταξύ των προσκεκλημένων η Ναόμι Κάμπελ, η Βικτόρια Μπέκαμ, ο προπονητής ποδοσφαίρου Χοσέ Μουρίνιο
Αποψη από το εσωτερικό του μουσείου
Λαβύρινθος από στέγες -Ενα μουσείο 52.000 τ.μ. στο Κατάρ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ