ΠΟΕΔΗΝ: Μπλόκο στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών -Διαμαρτύρονται για τα βαρέα και ανθυγιεινά [εικόνες] - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ: Μπλόκο στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών -Διαμαρτύρονται για τα βαρέα και ανθυγιεινά [εικόνες]

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Εργασίας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών επί των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου αντίστοιχα πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στα πλαίσια παναττικής στάσης εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), ενώ ζήτησαν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της εκθέσουν τα αιτήματά τους και εξηγούν πως έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την προηγούμενη κινητοποίησή τους κατά τη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας δεσμεύθηκε να κλειστεί το ραντεβού της ομοσπονδίας με την υπουργό αλλά ακόμη βρίσκονται εν αναμονή.

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Εργασίας

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας

Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. 400 υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα. Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ΠΟΕΔΗΝ.

Πανό έξω από το υπουργείο Εργασίας

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αποχώρησαν από τα υπουργεία τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, εφόσον δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση συνάντησης με την ‘Εφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι θα επιστρέψουν σε 15 ημέρες και η κινητοποίηση τους θα έχει πιο δυναμική μορφή.

ΠΟΕΔΗΝ: Μπλόκο στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών -Διαμαρτύρονται για τα βαρέα και ανθυγιεινά [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Εχουν αποκλείσει την είσοδο
ΠΟΕΔΗΝ: Μπλόκο στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών -Διαμαρτύρονται για τα βαρέα και ανθυγιεινά [εικόνες]  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ