Φόβοι για έλλειψη φαρμάκων στη Γερμανία λόγω ενός άτακτου Brexit - iefimerida.gr

Φόβοι για έλλειψη φαρμάκων στη Γερμανία λόγω ενός άτακτου Brexit

Βρετανίδα βαμμένη στα χρώματα της σημαίας του Ην. Βασιλείου/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις ιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων από τα μέσα του Απριλίου στην περίπτωση που η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) είναι χαοτική.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, την οποία επιστολή φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Handelsblatt.

«Δεκάδες χιλιάδες ιατροφαρμακευτικά προϊόντα ενδέχεται να απολέσουν την έγκρισή τους εάν δεν βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με “εφαρμόσιμες διαδικασίες”», πρόσθεσε ο Σπαν στην επιστολή του προς την Κομισιόν, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκαν από το βρετανικό κοινοβούλιο και οι οχτώ προτάσεις για το Brexit που είχαν τεθεί σε ψηφοφορία, ενώ εγκρίθηκε η πρόταση για μετάθεση της ημερομηνίας της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ