Ιδρύθηκε το «Σωματείο Φίλων του ΠΑΟ» με στόχο την έξοδο από την κρίση - iefimerida.gr

Ιδρύθηκε το «Σωματείο Φίλων του ΠΑΟ» με στόχο την έξοδο από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμος να αλλάξει σελίδα είναι ο Παναθηναϊκός αφού μετά από διεργασίες αρκετών εβδομάδων ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την ίδρυση του «Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού Ομίλου Αθηνών» που έχει ως στόχο την έξοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας από την σοβαρότατη κρίση που αντιμετωπίζει την παρούσα περίοδο.

Ιδρυτικά μέλη είναι οι κκ. Αριστείδης Καμάρας, Ι. Αλαφούζος, Τάσος Αβραντίνης, Δημήτρης Βερβεσός, Παναγής Βουρλούμης, Δημήτρης Γόντικας, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Ηρειώτης, Γιώργος Καμίνης, Λιάνα Κανέλλη, Σία Κοσιώνη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αθηνά Μπαλωμένου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Χρήστος Παναγόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς, Λεωνίδας Πολέμης, Χαράλαμπος Σιούφας και Παύλος Τσίμας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σκοπός του «Σωματείου» είναι «η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής της ΠΑΕ ΠΑΟ, της οικονομικής βιωσιμότητας και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού», ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και το σχέδιο διακήρυξης του «Σωματείου Φίλων ΠΑΟ».

Επίσης, τονίζεται ότι, πρώτον, η νέα κίνηση υπό τον κ. Αλαφούζο πέτυχε τη συμφωνία-σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ που θα οδηγήσει σε εκλογή προσωρινής διοίκησης την ερχόμενη εβδομάδα, δεύτερον, έχει εκπονηθεί σχέδιο αλλαγής της ιδιοκτησιακής δομής του Τριφυλλιού και τρίτον, συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι οικονομικοί πόροι προκειμένου να αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ. Επιπλέον, γίνεται λόγος για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του «Σωματείου» αναφέρονται τα εξής:
«Ανακοινώνουμε την Ίδρυση Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού Ομίλου Αθηνών (ΠΑΟ). Σκοπός του σωματείου, είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής της ΠΑΕ ΠΑΟ, της οικονομικής βιωσιμότητας και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση της ΠΑΕ είναι οριακή. Μέχρι σήμερα καταφέραμε τα ακόλουθα:
1. Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης. Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

2. Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν'αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά, αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ.

3. Εκπονήσαμε σχέδιο αλλαγής της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ που επιλύει σειρά ζητημάτων. Τα βασικά σημεία του σχεδίου θα τ'ανακοινώσουμε με δελτίο τύπου που ακολουθεί».

Επίσης πρώτη του συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση της ιδρυτικής διακύρηξης του σωματείου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Nova ΣΠΟΡ FM ανοίγοντας μερικώς τα χαρτιά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ