«Γλυκιά Αναρχία: Εξάρχεια» -Στο Airbnb διαφημίζουν τουριστική βόλτα στην «επαναστατική γειτονιά» [εικόνες] - iefimerida.gr

«Γλυκιά Αναρχία: Εξάρχεια» -Στο Airbnb διαφημίζουν τουριστική βόλτα στην «επαναστατική γειτονιά» [εικόνες]

Εξάρχεια (Φωτογραφία: Instagram @evaggelia_klimou)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεβέκκα, ο Θεόδωρος, η Νικολέτα, η Εβελιν και η Βίκυ είναι πέντε φίλοι που σκέφτηκαν να κάνουν το «strolling in Athens» επάγγελμα και συγκεκριμένα να δείξουν στους τουρίστες τι εστί Εξάρχεια.

Οι πέντε φίλοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να γνωρίσουν στους τουρίστες την «απαγορευμένη, επαναστατική γειτονιά των Εξαρχείων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μέσω Airbnb διαφημίζουν την ιδέα τους, μια βόλτα 2,5 ωρών που έχει τίτλο «Γλυκιά Αναρχία: Εξάρχεια» και καλούν τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν σημεία της περιοχής που οι τουριστικοί οδηγοί δεν αναφέρουν.

«Γεια σας ταξιδιώτες! Το όνομά μου είναι Ρεμπέκα και είμαι επαγγελματίας στον τουρισμό. Μαζί με τους φίλους μου Θεόδωρο, Νικολέτα, Εβελιν και Βίκυ θα χαρούμε πολύ να περπατήσουμε μαζί σας στη γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, και να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση και αστεία ανέκδοτα για το μέρος.

Πέντε χρόνια τώρα, αυτή είναι η περιοχή μας, οπότε ως ντόπιοι, έχουμε πολλές ιστορίες να μοιραστούμε, κρυφά σημεία να σας δείξουμε και γαστρονομικές περιπέτειες τις οποίες θα εκτιμήσετε. Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πόσο ενδιαφέρον είναι. Τελειώνοντας την βόλτα θα καταλάβετε γιατί επιλέξαμε να μείνουμε και να δουλέψουμε σε αυτή τη γειτονιά», γράφει το εισαγωγικό σημείωμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evaggelia Klimou (@evaggelia_klimou) στις 26 Μάρ, 2019 στις 10:47 πμ PDT

Η παρέα φίλων καλεί τους ταξιδιώτες να τους ακολουθήσουν σε «μοναδικές περιπέτειες καθώς θα τολμήσουν να εξερευνήσουν την "απαγορευμένη", επαναστατική γειτονιά των Εξαρχείων».

«Οι ντόπιοι και ο τύπος έχουν δώσει στα Εξάρχεια τον τίτλο της ελληνικής πρωτεύουσας της αναρχίας. Τα Εξάρχεια είναι γνωστά για τα φοιτητικά τους κινήματα, τις πολιτικές εξεγέρσεις και τις επαναστατικές ιδέες τους. Ελάτε μαζί μας και εξερευνήστε τα μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι, τα οποία δεν θα βρείτε σε κανέναν οδηγό», προσθέτουν μεταξύ άλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κωνσταντίνα Μιλτιάδους ?? ?? (@konstantina_miltiadous) στις 26 Μάρ, 2019 στις 1:29 πμ PDT

Η βόλτα υπόσχεται να δείξει μεταξύ άλλων τις ομορφιές της γειτονιάς, τα vintage μαγαζιά μόδας, τα καταστήματα με βινύλιο, τα ελληνικά γλυκά και τον ελληνικό καφέ, ενώ οι ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν φίλους από ολόκληρη τη χώρα γλιτώνοντας «βαρετές» ξεναγήσεις.

Αυτό που χρειάζεται να έχουν όσοι επιλέξουν την βόλτα στα Εξάρχεια είναι άνετα παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή. Το τουρ των 2,5 ωρών αγγίζει τα 55 ευρώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella Dessou (@stelladessou) στις 27 Μάρ, 2019 στις 8:00 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella Dessou (@stelladessou) στις 24 Μάρ, 2019 στις 12:29 μμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Don't give me that face (@dontgivemethatface) στις 16 Μάρ, 2019 στις 8:24 πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbnb εξάρχεια Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ