Reuters: Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία, παραμένουν οι διαφορές με τους δανειστές για την πρώτη κατοικία - iefimerida.gr

Reuters: Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία, παραμένουν οι διαφορές με τους δανειστές για την πρώτη κατοικία

Το σχόλιο του Reuters για την τροπολογία για την α' κατοικία/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για την προστασία πρώτης κατοικίας, παρά τις διαφορές με τους δανειστές για το νέο πλαίσιο, επισημαίνει το Reuters.

Η διαμάχη προκάλεσε την καθυστέρηση της εκταμίευσης περίπου 1 δισ. ευρώ στις αρχές του μήνα, θυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κάνοντας αναφορά στην απόφαση του Eurogroup να «παγώσει» τη δόση από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Οι δανειστές, που ακόμη παρακολουθούν την πρόοδο της Ελλάδας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, θέλουν πιο αυστηρούς όρους από εκείνους που προτείνει η Αθήνα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ψηφοφορία για την τροπολογία θα γίνει αυτή την εβδομάδα και το Reuters συμπληρώνει πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους δανειστές, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποια «αγκάθια», που πρέπει να επιλυθούν.

Οι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό τονίζουν ότι οι διατάξεις για την προστασία πρώτης κατοικίας είναι υπερβολικά γενναιόδωρες και ενθαρρύνουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, συνεχίζει το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι τα «κόκκινα» ενυπόθηκα δάνεια φτάνουν το 44,3% στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρώσει τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις για εκταμίευση, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από τους δανειστές προτού ψηφιστεί το νέο πλαίσιο, επισημαίνει το Reuters. Η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που αναμένεται να συζητηθεί τόσο αυτό το θέμα όσο και συνολικά η πρόοδος της Ελλάδας, θα γίνει στις 5 Απριλίου, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ