ΥΠΟΙΚ: Κονδύλι από το Ταμείο Πυροπλήκτων για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια στο Μάτι - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Κονδύλι από το Ταμείο Πυροπλήκτων για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια στο Μάτι

Στιγμιότυπο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (Φωτο: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τη διαχείριση του κονδυλίου των 38,5 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για το Ταμείο των Πυρόπληκτων (Κινέτα, Μάτι, Μαραθώνας, κ.ά.).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, το υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μετείχε στη σύσκεψη, το κονδύλι διατίθεται, συν τοις άλλοις, για την απομάκρυνση του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις και το χτίσιμο νέων οικιών, αλλά και άλλες δράσεις, όπως για τραυματίες κατά τις πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμίαντος έχει βρεθεί έως σήμερα σε 260 κτίρια.

Παράλληλα, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό έως ότου υπογραφεί η σύμβαση του διαγωνισμού παραχώρησης του έργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ