ΝΔ: Γιατί θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την α' κατοικία - iefimerida.gr

ΝΔ: Γιατί θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για την α' κατοικία

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Θετικά επί της αρχής θα ψηφίσει η ΝΔ τη ρυθμιση για τα κόκκινα δάνεια και την α' κατοικία, όπως είχε κάνει ήδη γνωστό νωρίτερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Δήμας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη μια ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. Ειδικά από τη στιγμή που δεν θα υπήρχε πλέον κανένα πλαίσιο προστασίας, δεδομένου ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου 2019.

Ωστόσο η Πειραιώς ασκεί σκληρή κριτική τόσο στο περιεχόμενο της ρύθμισης όσο και στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το ιδιωτικό χρέος.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει ένα πολύ μικρό τμήμα του προβλήματος και έχει το θράσος να πανηγυρίζει, ενώ η ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή θέτει αυστηρότερα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος.

Επιπλέον χαρακτηρίζει τη ρύθμιση που φέρνει με τροπολογία περίπλοκη και γραφειοκρατική, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξαγγέλθηκε ότι θα τη συνοδεύσει.

Από την πλευρά της ΝΔ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν προβλέπεται στη ρύθμιση καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που με θυσίες, όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς, όλα τα τελευταία χρόνια κράτησαν όρθιο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της εν λόγω ρύθμισης οι οποίες μεταξύ άλλων θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά παράλληλα θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ α΄κατοικία πρώτη κατοικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ