H Lufthansa σκέφτεται να αγοράσει Boeing 737 Max παρά τις τραγωδίες σε Αιθιοπία και Ινδονησία - iefimerida.gr

H Lufthansa σκέφτεται να αγοράσει Boeing 737 Max παρά τις τραγωδίες σε Αιθιοπία και Ινδονησία

Boeing 737 max 8 της Oman Air εν πτήσει (Φωτογραφία: AP/Ted S. Warren)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα λίγων μηνών σε Ινδονησία και Αιθιοπία φαίνεται πώς δεν στάθηκαν ικανές για να επηρεάσουν αρνητικά τη γνώμη της Lufthansa για τα Boeing 737 Max, που τόσες χώρες έχουν καθηλώσει στο έδαφος.

«Δεν χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στην Boeing», διεμήνυσε ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα λύσει το πρόβλημα.

Εκπρόσωπος της Lufthansa είπε ότι το ερχόμενο έτος η εταιρεία θα αποφασίσει για την αγορά τριψήφιου αριθμού αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων και ότι μεταξύ των επιλογών της βρίσκονται τα 737 Max, τα Α320neo και τα Α220 της Airbus κι ένα μοντέλο της Embraer. Tα αεροσκάφη αυτά θα αντικαταστήσουν τα παλιά A319 και Bombardier CRJ του στόλου της.

Η Lufthansa δεν έχει αγοράσει μέχρι στιγμής αεροσκάφη 737 Max 8. Ένα τέτοιο αεροπλάνο της Ethiopian Airlines συνετρίβη στις 10 Μαρτίου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμα, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και μ’ ένα Boeing 737 Max 8 της Lion Air στην Ινδονησία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ