Παπακώστα: Το υπουργείο θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης με τα «τερλίκια» - iefimerida.gr

Παπακώστα: Το υπουργείο θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης με τα «τερλίκια»

Η γιαγιά που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει τελικά το πρόστιμο της γιαγιάς που πουλούσε τερλίκια στην λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο συνελήφθη από την Αστυνομία αλλά της επεβλήθη και πρόστιμο 200 ευρώ.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα που μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι για την υπόθεση της 90χρονης που πουλούσε τα προϊόντα της χωρίς άδεια.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο η κ. Παπακώστα είπε ότι θα το πληρώσει το Υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».

Οσον αφορά τις καταγγελίες ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε πολλές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα πριν της επιτρέψουν να φύγει, η κυρία Παπακώστα υπερασπίστηκε τους άνδρες της ΕΛΑΣ λέγοντας ότι έγινε έλεγχος και ότι το συμπέρασμα ήταν ότι «ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην ηλικιωμένη, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου».

«Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η Bουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», συμπλήρωσε. Προσθέτοντας ότι «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».

Το βίντεο που σόκαρε πολλούς, με την γιαγιά να δίνει τα αποτυπωματά της στην Αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ