Μια vegan περιγράφει πόσα πολλά προβλήματα υγείας απέκτησε με το που έκοψε το κρέας [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια vegan περιγράφει πόσα πολλά προβλήματα υγείας απέκτησε με το που έκοψε το κρέας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διάσημη vegan influencer πιάστηκε να λέει ψέματα στους οπαδούς της και δεν χάρηκαν καθόλου. Βίντεο την κατέγραψε να τρώει ψάρι την ώρα που προσπαθούσε να «πουλήσει» τα διατροφικά της σχέδια για υγιεινή διατροφή, ισχυριζόμενη μάλιστα πως πραγματικά έχουν αποτελέσματα.

Απαντώντας στην κατακραυγή που δέχτηκε, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ζητά συγνώμη, αλλά έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Όσοι το είδαν μάλιστα, λένε πως είτε έχει παραισθήσεις είτε εξακολουθεί να πιστεύει πως πραγματικά θα εξαφανίσει όλη αυτή την αναστάτωση που προκάλεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) στις 12 Φεβ, 2019 στις 8:54 μμ PST

Στο βίντεο διάρκειας 33 λεπτών με τίτλο «Να τι συμβαίνει» η Γιοβάνα Μεντόζα Άιρες προσπαθεί να εξηγήσει στους οπαδούς της γιατί δεν αποκάλυψε ότι κράτησε μυστικό το γεγονός πως έχει προβλήματα υγείας και πως τρώει ψάρι και αυγό. Αλλά με αυτό έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα διότι αποκάλυψε τις τρομερές παρενέργειες που έφερε στη ζωή της η vegan διατροφή.

Η Γιοβάνα υιοθέτησε μια διατροφή vegan με κατανάλωση μόνο ωμών τροφίμων πριν από 6 χρόνια. Ένα χρόνο μετά, αποφάσισε να κάνει μια νηστεία 25 ημερών. Σε αυτό το διάστημα έπινε μόνο νερό για 25 ημέρες. Στο βίντεο, είπε πόσο θαυμάσια ένιωθε μετά αλλά ομολόγησε πως έχασε και την περίοδό της. Μιλώντας σε «άλλα άτομα στο ίδιο κίνημα» και όχι σε επαγγελματίες υγείας, άρχισε να πιστεύει ότι ήταν κάτι καλό. Μετά από δύο χρόνια χωρίς περίοδο όμως, άρχισε να ψάχνει λίγο αυτή την παρενέργεια και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν κάτι υγιές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) στις 21 Φεβ, 2019 στις 2:01 μμ PST

Αφού πήγε στους γιατρούς για να εξεταστεί, έμαθε πως οι ορμόνες της είχαν χτυπήσει κόκκινο. Σύμφωνα με την Γιοβάνα, είχε διαγνωστεί με προ-εμμηνόπαυση. Νόμιζε πως ήταν περίεργο καθώς ένιωθε καλά. Έτσι δεν κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η Influencer άρχισε να αλλάζει την διατροφή της, αυξάνοντας τα επίπεδα λίπους και προσθέτοντας αλάτι. Επίσης, άρχισε να τρώει μαγειρεμένο φαγητό.

Μέσα σε δύο μήνες, η περίοδος επέστρεψε, αλλά ήταν πολύ ακανόνιστη. Πίστευε όμως, πως το σώμα της ήθελε χρόνο για να θεραπευτεί, έτσι έκανε υπομονή. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, σταμάτησε και πάλι η περίοδός της. Ήταν ήδη στο 2017 και οι ορμόνες της εξακολουθούσαν να μην είναι καλές. «Ήμουν βασικά αναιμική» είπε η Γιοβάνα στο βίντεο.

Οι γιατροί της συνέστησαν λήψη τεστοστερόνης και χάπια θυρεοειδούς. Η Γιοβάνα παραδέχτηκε επίσης ότι από την στιγμή που άρχισαν να την βλέπουν γιατροί, της είπαν ότι έπρεπε να τρώει αυγά. Αλλά εκείνη αρνήθηκε. Θεωρούσε ότι «θα μπορούσε να το κάνει με μια φυτική διατροφή».

Όπως είπε: «Οι γιατροί μου έλεγαν πάντα: ‘Πρέπει να παχύνεις, πρέπει να πάρεις τεστοστερόνη, το φάρμακο του θυρεοειδούς και αυτά τα συμπληρώματα και θα σε ωφελήσει αν φας μερικά αυγά’». Η απάντηση της Γιοβάνα όμως ήταν: «Όχι, όχι, θα αναζητήσω κάποιες διαφορετικές πληροφορίες και θα μιλήσω με κάποιον που καταλαβαίνει πραγματικά την διατροφή μου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) στις 30 Ιαν, 2019 στις 7:48 μμ PST

Αυτό και έκανε και της συνέστησαν να πάρει συμπληρώματα σιδήρου καθώς και πρόσληψη πρωτεϊνών και λίπους. Και φυσικά, τους άκουσε. Τα πράγματα φαίνονταν να πηγαίνουν καλύτερα για την Γιοβάνα που πήρε τρία κιλά και επέστρεψε και η περίοδός της. Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2018.

Αλλά όπως είπε, άρχισε να νιώθει κουρασμένη. «Τραβούσα ένα βίντεο και ένιωθα πολύ κουρασμένη μετά από αυτό» λέει. Ακόμη και οι ασκήσεις στο γυμναστήριο απαιτούσαν μεγαλύτερη προσπάθεια. Αλλά η Γιοβάνα δεν έδωσε σημασία σε αυτό πιστεύοντας ότι είχε να κάνει με το γεγονός ότι ταξίδευε συχνά. Τον Ιούλιο όμως άρχισε να έχει πόνους στον κόλπο της. Ο9ι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από κανθαλική κολπίτιδα.

Ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διατροφή, η Γιοβάνα άρχισε να έχει πεπτικά θέματα. «Φούσκωνα με ότι κι αν έτρωγα. Είχα δυσκοιλιότητα και πολλά αέρια». Οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από βακτηριακή υπερανάπτυξη του λεπτού εντέρου. Και η Γιοβάνα αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με χυμούς και άλλα καθαρτικά που είχε σκεφτεί από μόνη της. Αφού δοκίμασε πολλά διαφορετικά πράγματα, σκέφτηκε πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν μια ισορροπημένη διατροφή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) στις 6 Ιαν, 2019 στις 8:17 μμ PST

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ένιωθε απεγνωσμένη. Τότε ήταν που σκέφτηκε πως ίσως θα έπρεπε να προσθέσει ορισμένα ζωικά προϊόντα στη διατροφή της. Η δοκιμή αποδείχθηκε θετική. Η Γιοβάνα άρχισε να σκέφτεται το μέλλον. «Σκέφτηκα το γεγονός πως είμαι γυναίκα και πως θέλω να φέρω κάποια στιγμή ένα μωρό στον κόσμο... αν δεν είμαι καλά πώς θα μπορέσω να φέρω στον κόσμο ένα μωρό;». Αφού μελέτησε τις επιλογές της αποφάσισε να αρχίσει να καταναλώνει ζωικά προϊόντα.

Τώρα όμως έρχεται το πιο σημαντικό κομμάτι. Το κράτησε μυστικό από όλους τους οπαδούς της. Ενώ συνέχιζε να πουλά τα σχέδια διατροφής της. Κάτι που συνεχίζει να κάνει ακόμη και τώρα. Αν πάει κανείς στην ιστοσελίδα της, θα βρει «προκλήσεις» και «σχέδια» που περιλαμβάνουν vegan γεύματα αξίας 99 δολαρίων. «Δεν σκέφτηκα όλες τις επιλογές και για μένα τώρα είναι μια επιλογή. Το έβλεπα ως μία επιλογή. Και γι’ αυτό δεν το μοιράστηκα μαζί σας, γιατί για μένα εξακολουθεί να είναι ένα πείραμα. Δεν πρόκειται να καθίσω μπροστά στην κάμερα και να σας πω: ‘Ω, τρώω αυγά και ψάρια εδώ και δύο μήνες και όλα είναι καλύτερα και η vegan διατροφή δεν είναι καλή’. Όχι, δεν πρόκειται να το πω. Λέω μόνο ότι προσπαθώ να το καταλάβω».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOVANA MENDOZA AYRES (@rawvana) στις 19 Δεκ, 2018 στις 7:54 μμ PST

Ουσιαστικά, δηλαδή, συνεχίζει να εκθειάζει την vegan διατροφή και να λέει στους άλλους να συνεχίσουν και κυρίως, να αγοράσουν τον τρόπο ζωής της. Ακόμη και μετά από όλα αυτά, όλα όσα προκάλεσε στο δικό της σώμα, η Γιοβάνα εξακολουθεί να πουλάει τα προϊόντα της. Και είναι μια απόδειξη πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν influencer ανεξάρτητα από τα πόσα εκατομμύρια οπαδούς έχει, γιατί τελικά μπορεί εσύ να βγεις ο χαμένος και όχι με μια απλή γρίπη, αλλά με κάτι πολύ χειρότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ