Ντράγκι: Τα μέτρα που έχουν παρθεί θα αποσυρθούν αλλά όχι ακόμη - iefimerida.gr

Ντράγκι: Τα μέτρα που έχουν παρθεί θα αποσυρθούν αλλά όχι ακόμη

Ντράγκι: Τα μέτρα που έχουν παρθεί θα αποσυρθούν αλλά όχι ακόμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε πως αναμένει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την τακτική συνεδρίαση του Μαΐου της ΕΚΤ.

«Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους. Την ίδια στιγμή οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους», ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε πως οι πράξεις αναχρηματοδότησης συνέβαλαν στο να αποτραπεί μία ακόμη πιο σοβαρή πιστωτική κρίση. Στην συνέχεια ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προκειμένου να αποδώσουν τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Τελικά κατά την συνεδρίαση της ΕΚΤ πάρθηκε η απόφαση να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια της Eυρωζώνης στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 1% και όσον αφορά τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι θα παραμείνει φέτος πάνω από το 2%, ποσοστό το οποίο είναι και ο στόχος.

Τέλος όσον αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως όσα μέτρα παίρνονται δεν είναι αντίθετα με την ανάπτυξη, καθώς είναι προσωρινά. Κάποια στιγμή θα αποσυρθούν, είπε, αλλά προς το παρόν είναι νωρίς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ