Basketball Champions League: Πρώτη μάχη Μπάμπεργκ-ΑΕΚ, με έπαθλο την πρόκριση στο Final Four - iefimerida.gr

Basketball Champions League: Πρώτη μάχη Μπάμπεργκ-ΑΕΚ, με έπαθλο την πρόκριση στο Final Four

Ο Ντούσαν Σάκοτα σε στιγμιότυπο από το ματς στο ΟΑΚΑ για τη φάση των ομίλων / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη μάχη για την είσοδό της στο Final Four του Basketball Champions League δίνει απόψε η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» δοκιμάζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση (21:00, Novasports 1), στο πρώτο εκ των δύο ματς που θα κρίνουν την πρόκριση (η ρεβάνς είναι την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ).

Στόχος της ομάδας του Λούκα Μπάνκι είναι η νίκη, που θα δώσει «αέρα» πρόκρισης, ή έστω η ήττα με λίγους πόντους διαφορά. Το καλό για τον Ιταλό κόουτς είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Τζόρνταν Θίοντορ. Ο 29χρονος γκαρντ υποβλήθηκε σε θεραπείες και θα είναι παρών, έστω κι αν δεν είναι 100% έτοιμος. Οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Βασίλης Καββαδάς είναι οι μοναδικοί απόντες.

Από την πλευρά της, η Μπάμπεργκ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Έχει οκτώ νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια της και θα παραταχθεί πλήρης (Χίκμαν και Ρούμπιτ δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης, αλλά αναμένεται να παίξουν) μπροστά σε περίπου 6.500 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται και 300 φίλοι της ΑΕΚ. Μεγάλο όπλο της είναι ο Τάιρις Ράις, που προέρχεται από μεγάλες εμφανίσεις στους «16» απέναντι στην Μπάνβιτ και ήταν MVP της συγκεκριμένης φάσης.

Για τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League φέτος, η ΑΕΚ επικράτησε 93-86 στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασε με 77-73 στη Βαμβέργη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μανουέλ Ματσόνι (Ιταλία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία) και Γιάνουζ Τσάλικ (Πολωνία).

Tα άλλα ματς

Απόψε διεξάγονται και τα υπόλοιπα τρία πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Basketball Champions League, τα οποία είναι:
Νίζνι Νόβγκοροντ - Αντβέρπ 18:00, NOVASPORTS 1
Χάποελ Ιερουσαλήμ - Τενερίφη 20:30, NOVASPORTS 2
Ναντέρ - Βίρτους Μπολόνια 21:30, NOVASPORTS 3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ