Επιμένει ο Ερντογάν: Τζαμί από μουσείο η Αγία Σοφία μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Επιμένει ο Ερντογάν: Τζαμί από μουσείο η Αγία Σοφία μετά τις εκλογές

Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε στην αλλαγή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, μετά τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 31 Μαρτίου.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τη δέσμευση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες. «Ρωτούν “θα πληρώνουμε ακόμη εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά;”. Οχι, θα κάνουμε δωρεάν την είσοδο και όχι μόνο αυτό. Μετά τις εκλογές θα της δώσουμε το πραγματικό της όνομα. Τι σημαίνει αυτό; Θα δώσουμε στην Αγιά Σοφιά τον τίτλο τζαμιού, από μουσείο», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη στους υποστηρικτές του ότι η πόλη δεν θα γίνει ποτέ ξανά Κωνσταντινούπολη. «Το όνομά της είναι Ιστανμπούλ. Με την άδεια του Αλλάχ δεν θα γίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, για την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας στα Υψίπεδα του Γκολάν. «Θα πάρετε την απάντηση της Τουρκίας», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ