Βέμπερ: Αν οι Έλληνες ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα θα επέλθει αστάθεια - iefimerida.gr

Βέμπερ: Αν οι Έλληνες ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα θα επέλθει αστάθεια

Βέμπερ: «Αστάθεια αν ψηφίσετε κόμματα που απορρίπτουν όρους της Τρόικα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να σχολιάσεο τις ελληνικές εκλογές επιχείρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, προειδοποιώντας τους Έλληνες να μην ψηφίσουν «αντιμνημονιακά» κόμματα.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung» ανέφερε ότι την Κυριακή «δεν κρίνεται τόσο το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, όσο το εάν θα συνεχιστεί ο, ομολογουμένως δύσκολος, δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής» και προειδοποίησε τους Έλληνες ότι «είναι σαφές ότι θα χορηγείται μόνον εφόσον εφαρμόζονται οι αποφάσεις της τρόικας».

Σύμφωνα με την «Stuttgarter Zeitung» ο Βέμπερ επικρίνει ακόμη και τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, όπως τονίζει, εισηγείται προγράμματα δαπανών. «Κανείς δεν θα χρηματοδοτήσει προγράμματα δαπανών και ο Ολάντ θα χρειαστεί αμέσως να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», αναφέρει και εκτιμά ότι για αυτούς τους λόγους «δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχιστεί η πορεία, την οποία έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ