Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρεσβευτής -Αυστηρό διάβημα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα - iefimerida.gr

Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρεσβευτής -Αυστηρό διάβημα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου Τσίπρα

Το υπουργείο Εξωτερικών(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σχετικά με την προκλητική παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, ανήμερα της 14ης Μαρτίου.

Οπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ότι δεν θα επιτρέψει να υποβαθμιστεί το ζήτημα, παρότι η Αγκυρα διαψεύδει το συμβάν. Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν τον πιλότο του ελικοπτέρου να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να καταφέρουν να τα αναχαιτίσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ