Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Εκκενώθηκαν δημαρχεία έπειτα από απειλή για βόμβα - iefimerida.gr

Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Εκκενώθηκαν δημαρχεία έπειτα από απειλή για βόμβα

Έξι δημαρχεία εκκενώθηκαν (Φωτο: News Compact/Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στις γερμανικές αρχές, καθώς αναγκάστηκαν να εκκενώσουν έξι δημαρχεία, ύστερα από απειλή για βόμβα.

Συγκεκριμένα, στα Δημαρχεία του 'Αουγκσμπουργκ, του Γκέτινγκεν, του Καϊζερσλάουτερν, του Κέμνιτς, του Νόινκίρχεν και του Ρέντσμπουργκ είχαν σταλεί ήδη από τη νύχτα ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία γινόταν λόγος για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια.

Τα Δημαρχεία εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο 'Αουγκσμπουργκ, χρειάστηκε να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή, καθώς από το ίδιο σημείο περνά η γραμμή του τραμ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.

#UPDATE ? #GERMANY❗ pictures from #Augsburg and #Chemnitz after bomb threats were send via emails to the authorities pic.twitter.com/3GTGPwyVXt


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ