Στα 4,7 δισ. ευρώ το Ελλειμμα το πρώτο τρίμηνο του έτους - iefimerida.gr

Στα 4,7 δισ. ευρώ το Ελλειμμα το πρώτο τρίμηνο του έτους

Στα 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 9,1% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το έλλειμμα για το 2011 ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους έχει φθάσει τα 4,7 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος είναι να μην υπερβεί στο τέλος του έτους τα 13,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε ότι αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου, φαίνεται ότι παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση από το πρώτο δίμηνο του έτους, κατά 13 εκ. ευρώ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα υπουργεία αύξησαν τα χρέη τους κατά 74 εκ. ευρώ, ενώ αντίθετα τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μειώθηκαν κατά 59 εκ. ευρώ.

Οι ΟΤΑ οφείλουν 1 δισ. ευρώ, τα νοσοκομεία 1,5 δισ. ευρώ και τα Ταμεία 2,8 δισ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν υποχρεώσεις προς τρίτους που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 25,9 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 23,6 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από 518 εκ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Οι τόκοι ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου στο ποσό των 7,051 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 εξέλιξη που οδήγησε το έλλειμμα στα 4,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ