Φυτούρα, το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου -Πεντανόστιμο, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας - iefimerida.gr

Φυτούρα, το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου -Πεντανόστιμο, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας

Ωρα για γλυκό/ Φωτογραφία: Shutterstock/vm2002
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο, θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα.

Η φυτούρα είναι το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου. Μοιάζει λίγο με σιμιγδαλένιο χαλβά μιας και φτιάχνεται με χονδρό σιμιγδάλι.

Δεν είναι τίποτα άλλο από μια πηχτή κρέμα που φτιάχνεται από σιμιγδάλι και νερό.

Στη συνέχεια, καλουπώνεται σε ταψί, κρυώνει, κόβεται σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, τηγανίζεται και πασπαλίζεται με κανέλα και ζάχαρη.

Την φτιάχνουν στα πανηγύρια, αλλά μπορείς να την βρεις το καλοκαίρι στα ζαχαροπλαστεία και στα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα στην παραλιακή οδό της πόλης της Ζακύνθου.

Εκείνος που τηγανίζει, ο επονομαζόμενος Φυτουράς, βουτάει τις φυτούρες σε ζάχαρη, πασπαλίζει με κανέλα και εύχεται «Και του χρόνου»!

Απλό και πεντανόστιμο γλυκό, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για τα παιδιά.

Διαβάστε πώς μπορείτε να φτιάξετε το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΥΤΟΥΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ Ζάκυνθος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ