Πυρά κατά του Μακρόν: Ευχήθηκε σε ηλικιωμένη διαδηλώτρια που τραυματίστηκε «να γίνει σοφότερη» - iefimerida.gr

Πυρά κατά του Μακρόν: Ευχήθηκε σε ηλικιωμένη διαδηλώτρια που τραυματίστηκε «να γίνει σοφότερη»

Η 73χρονη Ζενεβιέβ Λεγκέι κείτεται αναίσθητη στο έδαφος μετά τον τραυματισμό της (Φωτογραφία: ΑΡ/Claude Paris)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική δέχεται ο Εμανουέλ Μακρόν επειδή επέκρινε μια ηλικιωμένη διαδηλώτρια που τραυματίστηκε σε κινητοποιήση των Κίτρινων Γιλέκων το Σαββατοκύριακο στη Νίκαια.

Η 73χρονη Ζενεβιέβ Λεγκέι, ακτιβίστρια κατά της παγκοσμιοποίησης και γιαγιά, υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για απώθηση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Ο Γάλλος πρόεδρος που βρέθηκε στην περιοχή για μια συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ευχήθηκε στη γυναίκα μέσω της εφημερίδας Nice-Matin «ταχεία ανάρρωση κι ίσως να αποκτήσει και κάποιου είδους σοφία». Και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος είναι ευάλωτος και κινδυνεύει να τον σπρώξουν δεν πάει σε “καυτά σημεία”, ούτε βάζει τον εαυτό του σε μια τέτοια θέση».

Η 73χρονη διαδηλώτρια πριν τον τραυματισμό της (Φωτογραφία: ΑΡ)


Άμεση ήταν αντίδραση από την οικογένεια της 73χρονης, που κατηγόρησε την αστυνομία για άσκηση υπερβολικής βίας προκειμένου να διαλύσει τις ομάδες των διαδηλωτών και κατέθεσε μήνυση κατά των Αρχών.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας που διερευνά το περιστατικό είπε ότι από την προκαταρκτική έρευνα δεν προκύπτει ότι δυναμεις ασφαλείας άγγιξαν τη γυναίκα κι ότι εκείνη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πώς η διαδήλωση είχε απαγορευτεί παρά τις αντικρουόμενες δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αρί Λιμί, επιτέθηκε στον Μακρόν για έλλειψη ευαισθησίας λέγοντας: «δεν ασκείς κριτική σε κάποιον που βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου». Τη σκυτάλη πήραν το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν και το ακροαριστερό «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λυκ Μελανσόν που προσπαθούν να προσεταιριστούν τις ψήφους των «Κίτρινων Γιλέκων».

Kάμερα κατέγραψε τη στιγμή του σοβαρού τραυματισμού της 73χρονης. Βίντεο: YouTube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ