Τυφλός βρήκε την όρασή του χάρη σε βιονικό μάτι - iefimerida.gr

Τυφλός βρήκε την όρασή του χάρη σε βιονικό μάτι

Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανάσταση στο χώρο της ιατρικής και ελπίδα για χιλιάδες τυφλούς παγκοσμίως, αποτελεί η περίπτωση ενός Βρετανού, ο οποίος αν και ήταν καθ' ολοκληρίαν τυφλός, μπορεί πλέον και βλέπει, έστω και στοιχειωδώς, χάρη στην τοποθέτηση βιονικού μοσχεύματος.

Ο Κρις Τζέιμς είχε χάσει εντελώς την όρασή του εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, ωστόσο πλέον, χάρη σε ψηφιακό τσιπ, παρόμοιο με εκείνα που χρησιμοποιούνται στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, το οποίο προσαρμόστηκε κάτω από τον κατεστραμμένο αμφιβληστροειδή του, μπορεί και πάλι να δει τα περιγράμματα αντικειμένων.

Αν και προς το παρόν βλέπει μόνο περιγράμματα από μαύρους και λευκούς κόκκους, οι γιατροί εκτιμούν ότι με τον καιρό, ο εγκέφαλός του θα συνηθίσει και σταδιακά θα μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα.

«Πάντα πίστευα μέσα μου ότι μια μέρα θα ξαναδώ. Μπορεί να μην είναι ακριβώς θεραπεία, όμως σίγουρα μου δίνει μια νέα αντίληψη για τον κόσμο γύρω μου», δήλωσε στο Sky News ο Κρις, λίγες μέρες μετά την επέμβαση που διήρκεσε 8 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ