fbpx Μάζεψαν 18.000 πλαστικά ποτήρια από ακτές, τα έπλυναν και έφτιαξαν έργο τέχνης [βίντεο] | GREEN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GREEN
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Μάζεψαν 18.000 πλαστικά ποτήρια από ακτές, τα έπλυναν και έφτιαξαν έργο τέχνης [βίντεο]

«Plastikophobia»
26|03|2019 | 10:18
«Plastikophobia»

Στη Σιγκαπούρη, ο Βον Γουόνγκ, τα Imaginary Studios και μια στρατιά εθελοντών ακούραστα συνέλλεξαν και καθάρισαν 18.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια για να δημιουργήσουν ένα σπήλαιο, το οποίο ονόμασαν «Plastikophobia».

Το «Πλαστικοφοβία», για τους δημιουργούς, δεν σημαίνει «φόβος του πλαστικού». Αναφέρεται στον φόβο για το τι θα συμβεί στον κόσμο μας αν δεν πάψουμε να παίρνουμε απρόσεκτες αποφάσεις. Το να ρουφήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα από ένα πλαστικό ποτήρι σημαίνει, ενδεχομένως, χρόνια και χρόνια που αυτό το ποτήρι θα επιπλέει στα νερά των ωκεανών.

Εθελοντές περισυνέλεξαν 18.000 πλαστικά ποτήρια από ακτές

Οι δημιουργοί, αφού συνεργάστηκαν με την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης για τη συλλογή του υλικού, θέλησαν η εγκατάσταση να είναι φωτογραφίσιμo σκηνικό ή, για την ακρίβεια, instagrammable. Ώστε, ο κάθε περιηγητής σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να πέσει θύμα αυτού του «όπλου μαζικής δημιουργίας».

Τα έπλυναν και με αυτά έφτιαξαν ένα έργο τέχνης

«Όπλο μαζικής δημιουργίας» είναι η ατάκα των Imaginator Studios, του κατασκευαστικού στούντιο το οποίο ανέλαβε την κατασκευή αυτής της «παγίδας» στο Instagram.

Ενα σπήλαιο από πλαστικά ποτήρια το οποίο ονόμασαν «Plastikophobia»

Η ομάδα, συνέλεξε, έπλυνε και έστησε τα ποτήρια:

   

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουόνγκ έχει υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση, και θέλει να μοιραστεί αυτή την ευαισθησία με άλλους.

Στο μπλογκ του, διαβάζουμε: «Αν γνωρίζετε κάποιους στη Σιγκαπούρη που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν, με δημιουργικό τρόπο, κόσμο για αυτό το θέμα, στείλτε τους στην αίθουσα τέχνης Sustainable Singapore Galleries, στο Marina Barrage, από ως τις 18 Απριλίου».

Οι δημιουργοί, αφού συνεργάστηκαν με την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης για τη συλλογή του υλικού, θέλησαν η εγκατάσταση να είναι φωτογραφίσιμo σκηνικό

Ενα σπήλαιο από πλαστικά ποτήρια

Η ομάδα των δημιουργών

ΣΧΟΛΙΑ