Ο Gucci άνοιξε βιβλιοπωλείο -Ενα σικ στέκι με σπάνιες και πολυτελείς εκδόσεις [εικόνες]

Ενα βιβλιοπωλείο ξεχωριστό με τη σφραγίδα του οίκου Gucci άνοιξε μόλις τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη. Αίσθηση πολυτέλειας με δερμάτινους καναπέδες, βιτρίνες, χαλιά και βαριά ξύλινα έπιπλα, δίνουν την αίσθηση σαλονιού στον επισκέπτη.

Το βιβλιοπωλείο με την υπογραφή του Gucci βρίσκεται σε ένα νεοϋρκέζικο κτίριο από τούβλα στην οδό 375 West Broadway και υπόσχεται ώρες χαλάρωσης σε όσους το επισκεπτούν.

Το βιβλιοπωλείο θα έχει πολυτελείς εκδόσεις, συλλεκτικά περιοδικά που ξεκινούν από τα 20 δολάρια, σπάνια τεύχη της αμερικανικής Vogue αλλά και παλαιότερες εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει ο ίδιος ο οίκος σε τσουχτερές τιμές που κάποια από αυτά αγγίζουν και τα 1.000 δολάρια.

Το βιβλιοπωλείο ξεχωρίζει για τα φωτογραφικά coffee-table, αλλά και εκδόσεις για τέχνη, αρχιτεκτονική και design.

Η πρώτη διαφήμιση για το βιβλιοπωλείο είχε γίνει από τον ίδιο τον σχεδιαστή του Οίκου, Αlessandro Michelle, ο οποίος κατά τη διάρκεια του σόου για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2017/2018 έδωσε στα μοντέλα του να κρατούν πάνινες τσάντες βιβλιοπωλείου, οι οποίες είχαν πάνω τίτλους από μυθιστορήματα της Τζέιν Οστιν, ενώ στην πασαρέλα για την άνοιξη και του καλοκαίρι του 2018 από τα ηχεία ακουγόταν αποσπάσματα από βιβλία.

View this post on Instagram

A post shared by Alyssa DeMartino (@ademartino) on Jan 3, 2019 at 3:44pm PST

Οπως αναφέρει ο ίδιος «Τα τελευταία χρόνια ο οίκος Gucci έχει συνεργαστεί επιτυχώς με αρκετούς καλλιτέχνες και πάντα τους έδινε την ελευθερία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Αυτό γίνεται και σε αυτό το νέο πρότζεκτ».

To βιβλιοπωλείο άνοιξε σε συνεργασία και επιμέλεια του διάσημου εκδοτικού οίκου Dashwood Books, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει, πέρα από κατάστημα, στέκι ανάγνωσης μιας και εδώ θα διοργανώνονται και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και παρουσιάσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Fernanda Carmona Guzmán (@mafecarmonaguz) on Dec 25, 2018 at 3:20pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Ariana Gold (@arianagold) on Feb 23, 2019 at 11:35am PST

View this post on Instagram

A post shared by NYC's CULTURE CURATOR (@fomofeed) on

View this post on Instagram

A post shared by Ⓢⓤⓝⓝⓨ (@sunny__funny__) on

View this post on Instagram

A post shared by Sue Shen (@ysuuuuue) on

View this post on Instagram

A post shared by Lia (@photo.a.day.nyc) on

View this post on Instagram

A post shared by HungryEditor Travel Food Drink (@hungryeditor) on

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ