Αντίποινα του Ισραήλ για τη ρουκέτα σε σπίτι - Βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας - iefimerida.gr

Αντίποινα του Ισραήλ για τη ρουκέτα σε σπίτι - Βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας

Αντίποινα για τη ρουκέτα που έπεσε σε σπίτι στο Ισραήλ (AP Photo/Ariel Schalit)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να «χτυπά» τη λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση μιας ρουκέτας, που έπληξε ένα σπίτι κοντά στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι.

Ισραηλινά ελικόπτερα βομβάρδισαν τουλάχιστον τρεις φορές, στο δυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μια θέση της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος της Χαμάς, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, επίσης, στο Reuters ότι άκουσαν εκρήξεις στη Γάζα.

Ο στρατός γνωστοποίησε σε μια ανακοίνωση ότι «ξεκίνησε να βομβαρδίζει τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

We have just started striking Hamas targets throughout the Gaza Strip.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σθεναρή απάντηση για την επίθεση με ρουκέτα νωρίτερα, κατά την οποία τραυματίστηκαν 7 Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς, μία θέση που επλήγη ήταν μια ναυτική βάση της Χαμάς δυτικά της πόλης της Γάζας κι άλλη μία ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα.

Και οι δύο θέσεις πιθανόν είχαν εκκενωθεί, καθώς η Χαμάς είχε ειδοποιηθεί από ώρες για τους επικείμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς στο στόχαστρο των ισραηλινών πληγμάτων

Το γραφείο του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στη Γάζα υπέστη σοβαρές ζημιές σήμερα από την ισραηλινή επιδρομή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε το γραφείο του Χανίγιε στην πόλη της Γάζας.

«Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στοχοθέτησαν το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε» στη συνοικία Ριμάλ, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Χανίγιε βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ