Η Μέι ομολογεί: «Δεν έχω τις ψήφους για να φέρω ξανά τη συμφωνία στη Βουλή» - iefimerida.gr

Η Μέι ομολογεί: «Δεν έχω τις ψήφους για να φέρω ξανά τη συμφωνία στη Βουλή»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη για να παραμείνει στην εξουσία δίνει η Τερέζα Μέι, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενικευμένη ανταρσία με έναν υπουργό της να προειδοποιεί τους βουλευτές για την πιθανότητα πρόωρων γενικών εκλογών.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «ακόμη δεν έχει επαρκή υποστήριξη» για να φέρει για τρίτη φορά προς επικύρωση στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που διαπραγματεύτηκε με τις Βρυξέλλες μετά τα δύο προηγούμενα στραπάτσα κι ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη προτού τη φέρει προς ψήφιση εντός της εβδομάδας

Η Μέι αναγκάστηκε να βάλει -προς το παρόν τουλάχιστον - στο συρτάρι τα σχέδια για μια τρίτη ψηφοφορία καθώς το βορειορλανδικό DUP και οι σκληροπυρηνικοί του Brexit απέρριψαν την έκκλησή της να στηρίξουν τη συμφωνία. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός θα φέρει την συμφωνία μόνο εάν πιστεύει ότι θα έχει πιθανότητες να εγκριθεί.

Aποφασισμένη να δώσει μάχη για να μη χάσει το Brexit μέσα από τα χέρια της η Μέι είπε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνησή της θα αντιταχθεί στην τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν που ανοίγει το δρόμο για ενδεικτικές ψηφοφορίες που θα αναδείξουν την πλειοψηφία υπέρ μίας εναλλακτικής πρότασης για το Brexit στη Βουλή.

Η κυβέρνηση θα δώσει στους βουλευτές χρόνο για τέτοιες ψηφοφορίες, αλλά η Μέι είπε ότι αντιμετωπίζει με «σκεπτικισμό» τη διαδικασία αυτή.

Σε ενημέρωση που προηγήθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε από τα μέλη του το θέμα της παραίτησης της πρωθυπουργού, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν (όπως προβλέπει η τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν) , απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση. «Δένοντας τα χέρια της κυβέρνησης κατά αυτό τον τρόπο, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της διαδικασίας του κοινοβουλίου, θα είχε επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα και στην ισορροπία των δυνάμεων και στις ευθύνες των δημοκρατικών μας θεσμών» απάντησε ο εκπρόσωπος σχετικά με το πως βλέπει η Τερέζα Μέι την συγκεκριμένη κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ