Βενεζουέλα: Η Μόσχα έστειλε 100 στρατιώτες, 35 τόνους φορτίο -Για συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Η Μόσχα έστειλε 100 στρατιώτες, 35 τόνους φορτίο -Για συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού

Ρωσικό αεροσκάφος στο Καράκας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν Ρώσο στρατηγό, περίπου 100 στρατιώτες και 35 τόνους φορτίο έστειλε η Μόσχα στη Βενεζουέλα, με τα δύο αεροσκάφη που έφτασαν το Σάββατο στο Καράκας.

Ενα Ilyushin IL-62 και ένα Antonov AN-124 προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Καράκας. Η αποστολή υπό τον στρατηγό Βασίλι Τονκοσκούροφ έγινε για «διμερείς διαβουλεύσεις», ανέφερε το Sputnik επικαλούμενο αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα. Στόχος της επίσκεψης είναι η συντήρηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει αγοράσει το Καράκας, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών της Βενεζουέλας.

Πάντως, η ρωσική αποστολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της δεν θα μείνουν αμέτοχοι καθώς η Ρωσία οξύνει την ένταση με τη Βενεζουέλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ