Πανικός σε Boeing 787 της United Airlines! Καπνοί στο πιλοτήριο, έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Καληδονία - iefimerida.gr

Πανικός σε Boeing 787 της United Airlines! Καπνοί στο πιλοτήριο, έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Καληδονία

Ένα Boeing 787-900 της United (Φωτογραφία αρχείου: Wikimedia Commons)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναγκαστική προσγείωση έκανε και πάλι ένα Boeing.

Αυτή τη φορά επρόκειτο για ένα αεροσκάφος τύπου 787-900 της United Airlines, που είχε απογειωθεί με 256 επιβάτες από τη Μελβούρνη με προορισμό το Λος Άντζελες και αναγκάστηκε να στραφεί προς τη Νέα Καληδονία, κάπου 2.700 χλμ βορειοανατολικά, στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο La Tontoua της πρωτεύουσας Νουμεά μετά από αναφορές για θορύβους και καπνούς που προέρχονταν από το πιλοτήριο.

Οι επιβάτες αποχώρησαν ήρεμα από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Les Nouvelles Caledoniennes” της γαλλικής υπερπόντιας κτήσης, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου στην καμπίνα, ενώ οι επιβάτες διανυκτερεύουν στη Νουμεά καθώς διεξάγονται τεχνικοί έλεγχοι στο αεροσκάφος.

Mετά τις δύο πτώσεις αεροσκαφών της τύπου 737 Max 8 από τις ίδιες αιτίες, όπως προέκυψε, η Boeing βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η συντριβή στις 10 Μαρτίου αεροσκάφους της Ethiopian Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες οδήγησε στην καθήλωση όλων των αεροπλάνων αυτού του τύπου στον πλανήτη. Είχε προηγηθεί η αεροπορική τραγωδία της Lion Air στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν σκοτώθηκαν 189 άνθρωποι, που προκάλεσε έντονη ανησυχία για το αξιόπλοο των Boeing 737 Max 8.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ