Η κακή συνήθεια στα sms που μπορεί να διαλύσει μια σχέση - iefimerida.gr

Η κακή συνήθεια στα sms που μπορεί να διαλύσει μια σχέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμάζεστε να φύγετε από το σπίτι στο πρωί για τη δουλειά και διαπιστώνετε ότι η σχέση σας, ο/η σύντροφός σας, που έχει φύγει νωρίτερα, δεν έχει πετάξει τα σκουπίδια. Βγαίνετε εκτός εαυτού και του/της στέλνετε sms.

Εκείνος/η απαντά αμέσως -με sms- επίσης ρωτώντας ποιανού ήταν η σειρά για να κατεβάσει τα σκουπίδια. Και... μπουρλότο στη σχέση. Και αρχίζει ένας πόλεμος sms που κάποιος ψάχνει το δίκιο του, το διεκδικεί και κάποιος το χάνει.

Συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια, σε όλες τις σχέσεις.

Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε, σε μια αντίστοιχη κατάσταση, να του/της στείλεις sms, καλό είναι να θυμηθείτε μια έρευνα για τις σχέσεις του πανεπιστημίου Brigham Young. Η έρευνα αυτή αναφέρει ότι οι γυναίκες που τείνουν να λύνουν τις διαφορές τους ή να ζητούν συγνώμη μέσω sms έχουν υψηλότερα επίπεδα δυστυχίας.

Η κακή συνήθεια στα sms που μπορεί να διαλύσει μια σχέση | iefimerida.gr 0

Ετσι, την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο στη σχέση σας, συγκρατηθείτε και περιμένετε να πείτε τα παραπόνά σας στον/η σύντροφό σας από κοντά (δείτε και τον κανόνα του 1:5 που δείχνει αν μια σχέση οδεύει προς διάλυση).

Οταν σε μια σχέση το ζευγάρι συζητά πρόσωπο με πρόσωπο και λύνει έτσι τα προβλήματά του, μετρά ο ένας τις αντιδράσεις του άλλου και εξελίσσει τη συζήτηση ανάλογα, αποφεύγοντας έτσι τις παρεξηγήσεις.

Από την άλλη πλευρά, τα sms αγάπης ενισχύουν τη σχέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ