Σαντορίνη: Καναδός έψαχνε το drone του και εγκλωβίστηκε στον γκρεμό της Καλντέρας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαντορίνη: Καναδός έψαχνε το drone του και εγκλωβίστηκε στον γκρεμό της Καλντέρας [εικόνες]

Διάσωση άνδρα στην Καλντέρα/ Φωτογραφία:atlantea.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στην Σαντορίνη, όταν ένας Καναδός ειδοποίησε την αστυνομία πως εγκλωβίστηκε στους γκρεμούς της καλντέρας, στην περιοχή του Ημεροβιγλίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε στον γκρεμό καθώς αναζητούσε το drone του, που είχε πέσει λόγω του ισχυρού αέρα που επικρατούσε.

Καρέ καρέ η διάσωση του Καναδού στην Σαντορίνη από την ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το atlantea.gr, ο άνδρας δεν έχασε τις αισθήσεις του κι έτσι κατάφερε να επικοινωνήσει με την σύντροφό του, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία.

Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη στην περιοχή έφτασαν με ελικόπτερο, πέντε στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα και άρχισαν αμέσως την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση διήρκεσε 5 ώρες.

Στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ, χρησιμοποιώντας σχοινιά, ανέσυραν τον Καναδό με την βοήθεια ειδικών τροχαλιών.

Συνολικά η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πέντε περίπου ώρες. Ο Καναδός, σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά εμφανώς σοκαρισμένος, διεκομίσθη από την Πυροσβεστική με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Ο Καναδός έφτασε μέχρι εκεί επειδή έψαχνε το drone του.

Πάντως να σημειωθεί πως το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των επιστημόνων τις τελευταίες μέρες, καθώς με έρευνά τους προειδοποιούν για νέα ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ