Τένις: Πρώτη νίκη στο Μαϊάμι για τον Τσιτσιπά και στόχος το Νο8 παγκοσμίως

Νίκη και πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μόνο στο πρώτο σετ μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στον Στέφανο Τσιτσιπά ο Μακένζι Μακ Ντόναλντ. Ο Έλληνας τενίστας, στην πρεμιέρα του στο Miami Open, το πήρε τελικά με 7-6(4) και στο δεύτερο σετ ήταν ασταμάτητος, νίκησε 6-1, απέκλεισε τον 23χρονο Αμερικανό, νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη κι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς πέρυσι είχε ηττηθεί στον Α’ γύρο από τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ.

Κομβικό για το μέλλον του Τσιτσιπά είναι το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Λεονάρντο Μάιερ στον 3ο γύρο του Miami Open. Εάν ο Έλληνας τενίστας κερδίσει τον Αργεντίνο και προκριθεί στον 4ο γύρο του Masters θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την άνοδο του στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, της καλύτερης θέσης που είχε ποτέ τενίστας από την χώρα μας.

Στο live raking ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σήμερα στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης με 3195β και στην 8η είναι ο Ντελ Πόρτο ο οποίος όμως δεν συμμετέχει στο Miami Open. 'Ετσι εάν κερδίσει τον έτερο Αργεντίνο ο Ελληνας τενίστας θα πάρει άλλους 90β και θα ξεπεράσει τον Ντελ Πόρτο που έχει 3225β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφανος Τσιτσιπάς τένις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ