Κατερίνα Στεφανίδη: Οι επιτυχίες δεν έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μου - iefimerida.gr

Κατερίνα Στεφανίδη: Οι επιτυχίες δεν έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μου

Κατερίνα Στεφανίδη στα Βραβεία ΑΡΓΩ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί ένα κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για τον στίβο, αφού εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματός της, επί κοντώ, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια χαίρει ταυτόχρονα της εκτίμησης τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό αλλά και μεταξύ των ηγετικών στελεχών των διεθνών ομοσπονδιών (IAAF και EAA) του αθλήματος. Ο λόγος βέβαια είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το αθλητικό της ήθος.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο της απονεμήθηκε το βραβείο «Αθλητισμού» της Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, η οποία αποσκοπεί στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ», είναι ο νέος θεσμός για τη βράβευση των άριστων Ελλήνων του Εξωτερικού, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλύπτουν οκτώ διαφορετικούς κλάδους και δραστηριότητες: Έτσι απονέμονται τα βραβεία Επιστημών, Πολιτισμού και Τεχνών, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Προσφοράς στα Κοινά, Αθλητισμού και Γαστρονομίας.

Κατερίνα Στεφανίδη, Παναγιώτης Γιαννάκης στα βραβεία ΑΡΓΩ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο για την τιμητική διάκριση που είχε, όσο για το άθλημα που αγαπά, τους στόχους της τη σεζόν του ανοικτού στίβου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τους φίλους του κλασικού αθλητισμού.

Αφού χαρακτήρισε «ιδιαίτερο» το βραβείο που της απονεμήθηκε και κατά την γνώμη της ο λόγος είχε να κάνει ξεκάθαρα με την αθλητική της καριέρα, τόνισε ότι παρά τις διακρίσεις της δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητά της. Παράλληλα δηλώνει πως δεν την πείραξε το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων, στη Γλασκώβη έμεινε εκτός, κάτι που οφειλόταν στις ιώσεις που πέρασε μέσα στο Χειμώνα, παρά την καλή προετοιμασία που έκανε. Μάλιστα όπως τόνισε, τα στοιχεία, τεχνικά και σωματικά δείχνουν, ότι το καλοκαίρι θα έρθει ένα μεγάλο άλμα.

Επίσης επισήμανε ότι το 2016 παραμένει η καλύτερη χρόνια για το επί κοντώ γυναικών, η Αμερικανίδα Μόρις και η Ρωσίδα Σιντόροβα είναι οι αθλήτριες που έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια σταθερότητα κατά την διάρκεια της σεζόν, ενώ η σεζόν που φέτος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο θέλει κατάλληλο αγωνιστικό προγραμματισμό.

Ακόμη, δεν θέλει να κάνει σχέδια για την «επόμενη ημέρα», μετά δηλαδή το τέλος της αθλητικής της καριέρας, αλλά θα ήθελε να ασχοληθεί σε κάτι σχετικό με τις σπουδές της που έχουν εφαρμογή στο μάρκετινγκ, ενώ θα ήθελε να παραμείνει με κάποιον τρόπο κοντά στον αθλητισμό.

Τέλος επανέλαβε ότι, για την ίδια, το καλύτερο μέρος στο κόσμο να κάνει προπόνηση είναι το κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ συμβουλεύει τα νέα παιδιά να συνεχίσουν αθλητισμό μόνο αν τον αγαπάνε πραγματικά, αφού στην καριέρα τους θα έχουν πολλές κακές μέρες και πολύ λίγες καλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ