Βαρεμένος για τις αποδοκιμασίες: Μια δράκα άνθρωποι φώναζαν φασιστικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών - iefimerida.gr

Βαρεμένος για τις αποδοκιμασίες: Μια δράκα άνθρωποι φώναζαν φασιστικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών

Ο Γιώργος Βαρεμένος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεμονωμένο περιστατικό, από μια χούφτα ανθρώπους, που φώναζαν σύνθημα των Χρυσαυγιτών, απέδωσε ο Γιώργος Βαρεμένος τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, στη Μελβούρνη, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

«Μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα για τους πολιτικούς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφερόμενος στο σύνθημα «προδότες πολιτικοί». «Λίγα άτομα είπαν αυτές τις ακραίες εκφράσεις, ένα σύνθημα φασιστικό», δήλωσε ακόμη.

«Υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου που εκπροσωπούσα. Πολλοί ομογενείς μου ζήτησαν συγγνώμη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», συνέχισε ο κ. Βαρεμένος, που έκανε λόγο για «εκφράσεις που αρμόζουν σε υπόκοσμο». Οταν του επισημάνθηκε για τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε «Δεν μιλάω για τη διαφωνία, αυτή είναι σεβαστή. Είμαι διατεθειμένος να κάνω διάλογο οπουδήποτε».

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως δεν έφυγε... τρέχοντας από τον χώρο, αλλά ολοκλήρωσε την ομιλία του και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο κ. Βαρεμένος εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών.

Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα.

Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ