ΕΔΕ για τα βίντεο με την 90χρονη μέσα στο ΑΤ και όχι για τη σύλληψή της επειδή πωλούσε πλεκτά παντοφλάκια σε πάγκο [βίντεο] - iefimerida.gr

ΕΔΕ για τα βίντεο με την 90χρονη μέσα στο ΑΤ και όχι για τη σύλληψή της επειδή πωλούσε πλεκτά παντοφλάκια σε πάγκο [βίντεο]

Η 90χρονη γιαγιά που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη από την ΕΛΑΣ για την υπόθεση της 90χρονης που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια (πλεκτές παντόφλες) στην λαϊκή.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος επισήμανε πως η ένορκη διοικητική εξέταση αφορά μόνο τα βίντεο που τραβήχτηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα την ώρα της δαχτυλοσκόπησης της 90χρονης και όχι την διαδικασία της σύλληψής της και το γεγονός πως κρατήθηκε 12 ολόκληρες ώρες στο τμήμα.

Μιλώντας για τα βίντεο που προκάλεσαν σάλο με την 90χρονη, ο Πρόεδρος ανέφερε:

«Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαΐριδης προσθέτοντας «εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών».

Ερωτηθείς μάλιστα το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελι και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

Οσο για την 90χρονη γιαγιά, η ίδια αρνείται να πάει ξανά στην λαϊκή αγορά και να πουλήσει τις πλεκτές παντόφλες της. Οπως εξομολογήθηκε στην κόρη της, όταν την ρώτησε αν θα ξαναστήσει την πραμάτεια της στο δρόμο, απάντησε τρομοκρατημένη: «Όχι, όχι τώρα, δε θέλω, τι να πάω».

Και συνέχισε: «Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιό της, τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία, εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα τιρλίκια, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε», είπε μεταξύ άλλων η Τζούντι Ηλιάδου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως εξήγησε η κόρη της, ούτε η ίδια ούτε η μητέρα της κρατούν κακία στους αστυνομικούς που «έκαναν τη δουλειά τους». Ωστόσο, το μόνο τους παράπονο είναι πως κράτησαν τη γιαγιά στο τμήμα, παρά τα χρόνια της: «Δούλευαν στα χωράφια τους μια ζωή, είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Έλληνες, καλή λευτεριά να έχει η Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους, δεν έχω να πω τίποτα κακό για την αστυνομία, αλλά ήταν γιαγιά 90 χρονών», δηλώνει συγκινημένη.

Όσο για το πώς είναι μετά την περιπέτειά της η ηλικιωμένη γυναίκα; «Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται... Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ