«Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη» -Μετάνιωσαν στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

«Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη» -Μετάνιωσαν στην κυβέρνηση

Μετάνιωσαν στην κυβέρνηση 01
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάγωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το σκάνδαλο της παράνομης σύνταξης που εισέπραττε η πρώην, πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής Μυρσίνη Λοΐζου, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου και έβγαλε selfie μαζί της.

Η υποψηφιότητά της είχε αρκούντως διαφημιστεί από την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και εθεωρείτο από τα βαριά χαρτιά, λόγω ονόματος, αφού πατέρας της είναι ο διάσημος συνθέτης Μάνος Λοΐζος. Και παρά την αποκάλυψη παλαιότερων αναρτήσεων στα social media, στα οποία η κόρη Λοΐζου εξέφραζε συμπάθεια σε τρομοκράτες τύπου Κουφοντίνα, η κυβέρνηση τη στήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να φωτογραφηθεί σε selfie για να δείξει τη συμπαράστασή του.

Αλλά η αποκάλυψη πως η κόρη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και ότι είχε καταδικαστεί γι' αυτό με δύο χρόνια φυλάκιση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η 40χρονη εκλήθη για εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και λίγο μετά ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Μάλιστα, παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζε την περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου λέγοντας: «Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκόρη», κάνοντας αναφορά στο θρίλερ του Χίτσκοκ «Ψυχώ» με ήρωα έναν ψυχωτικό δολοφόνο.

Η περίπτωση της Λοΐζου δεν αποτελεί ένα στιγμιαίο λάθος για την κυβέρνηση, χωρίς συνέπειες. Είναι ένα ισχυρό πλήγμα στο κυβερνών κόμμα, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Με την παραίτησή της η κυρία Λοΐζου εξανεμίζει το ηθικό πλεονέκτημα που διαφημίζει η κυβέρνηση και ρίχνει σκιές στις επιλογές των προσώπων.

Ορισμένοι στην κυβέρνηση ζητούν τώρα ευθύνες τόσο από τον Xριστόφορο Βερναρδάκη που ανέλαβε να «σκαλίσει» τυχόν παραπτώματα στο παρελθόν της Λοΐζου όσο και από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, που είχε τη φαεινή ιδέα να την προτείνει στον πρωθυπουργό για το ευρωψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ