Energy vampire: Ο άνθρωπος που πρέπει να διώξεις από τη ζωή σου - iefimerida.gr

Energy vampire: Ο άνθρωπος που πρέπει να διώξεις από τη ζωή σου

Εφηβοι αράζουν στη θάλασσα (Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «Energy Vampires» είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους. Ρουφούν την ενέργεια από τους γύρω τους, κρατώντας τους πίσω από τις δραστηριότητές του.

Η ιστοσελίδα inc σας καλεί να μείνετε μακριά από αυτούς τοξικούς ανθρώπους καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε περισσότερα στη ζωή σας.

Τα βαμπίρ που ρουφούν την ενέργειά σας θέλουν να σας αρπάξουν ό,τι μπορούν και δεν ενδιαφέρονται καθόλου να σας βοηθήσουν. Μπορεί να τους δίνετε συμβουλές, να τους αφιερώνετε χρόνο και να τους στηρίζετε όσο μπορείτε αλλά δεν τους φτάνει. Θέλουν κι άλλα συνεχώς με αποτέλεσμα εσείς να βγαίνετε χαμένοι.

Η ζωή σας φθείρετε και δεν υλοποιείτε τα δικά σας θέλω σε επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Ποια είναι τα Energy Vampires;

  • Αυτοί που παραπονιούνται για ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τα αλλάξουν. 
  • Αυτοί που θέλουν να ακούν επαίνους και περιγράφουν ιστορίες που έχουν πετύχει κάτι σημαντικό.
  • Αυτοί που κουτσομπολεύουν συνεχώς και βγάζουν «κακία».
  • Αυτοί που περιμένουν από εσάς να βγάλετε το φίδι από την τρύπα.

Πώς βάζετε όρια;

Τα Energy Vampires μπορεί να είναι στον συγγενικό, τον φιλικό και τον επαγγελματικό σας κύκλο και γι΄ αυτό είναι δύσκολο να τα αποφύγετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλετε τα όρια σας και να διαχειριστείτε τις σχέσεις σας μαζί τους. Δημιουργήστε υγιή όρια που περιορίζουν την αρνητική επιρροή που έχουν στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να γίνει με το να μην απαντάτε στα τηλέφωνο, όταν σας παίρνουν στη δουλειά ή να λέτε στον συνάδελφό που ετοιμάζεται για «θάψιμο»: «Ακούγεται σαν κουτσομπολιό, δεν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω».

Μπορεί στην αρχή να αισθανθείτε άβολα, ωστόσο, είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσετε την ενέργεια και τη δύναμή σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ