Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η 16χρονη που μάχεται την κλιματική αλλαγή είναι το σύμβολο του #Womanism - iefimerida.gr

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η 16χρονη που μάχεται την κλιματική αλλαγή είναι το σύμβολο του #Womanism

H Γκρέτα Τούνμπεργκ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εποχή που τίποτα δεν ήταν δεδομένο για το γυναικείο φύλο, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ είχε πει «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες».

Μετά από επιμονή και πάθος και αφού χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, οι γυναίκες οραματίζονται, εκφράζονται και κατακτούν τον κόσμο μόνες. Χτίζουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Είτε είναι μητέρες, φίλες, σύζυγοι, επαγγελματίες, ή απλά γυναίκες που τολμούν και διεκδικούν, είναι όλες, «αθλήτριες» της ζωής.

Aυτές είναι οι γυναίκες του #Womanism. Ενός κινήματος που θα το δούμε να μεγαλώνει στα social media.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, αν και μόλις 16 ετών, συγκαταλέγεται στις γυναίκες αυτές. Η μαθήτρια από τη Σουηδία εδώ και λίγο καιρό φέρει τον τίτλο του πιο δυναμικού κοριτσιού στον πλανήτη. Δεν είναι οι μακριές κοτσίδες -σύμβολο της εικόνας της- που έκαναν γνωστό το όνομά της, αλλά αυτή της η επιμονή να αλλάξει τα πράγματα. Ένα τόσο δα κορίτσι, φορά τα αθλητικά της παπούτσια κάθε Παρασκευή και αψηφώντας το κρύο, διαμαρτύρεταιέξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας...

Διαβάστε για την Γκρέτα Τούνμπεργκ και το #Womanism στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ